Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 10. elokuuta 2012

Uusi tulokas tuholaislaji, Etanainen Noormarkussa Isotalonpuiston Lehmuksissa..A new entrant pest species, Etanainen Noormarkku Isotalo park lime trees ..Una nueva especie de entrantes de plagas, Etanainen Noormarkku Isotalo tilos del parque ..Eines neuen Marktteilnehmers Schädling, Etanainen Noormarkku Isotalo Park Linden ..Une nouvelle espèce de ravageurs, les participant Etanainen Noormarkku Isotalo parc de tilleuls ..Un nuovo concorrente specie di parassiti, Etanainen Noormarkku Isotalo parco tigli ..

 

Etanaisten syömät Lehmuksenlehdet kuihtuivat ruskeiksi käppyröiksi.

työkoneita ja etanainen 018

 

 

työkoneita ja etanainen 019

Etanaisen toukat elävät lehmuksen lehtien alapinnoissa ja syövät lehdistä kaiken lehtivihreän. Ahonen arvelee, että ilmaston lämpeneminen ja leudot talvet ovat edesauttaneet lajin lisääntymistä.

 

Etanainen Lehmuksenlehden alapinnalla

työkoneita ja etanainen 031

Satakunnan kansassa Porin kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen kertoo että tällaisessa mittakaavassa tämä on kokonaan uusi ilmiö. Onko tuo nimi, Etanainen Ismo Ahosen keksimä, kun googletamalla ei sillä nimellä löydy muuta tietoa.

 

Etanainen ja mahtaako tuo punertava kohoama olla lehmuksenäkämäpunkki (Phytoptus tiliae)

työkoneita ja etanainen 034

 

Valokuvaajan peukalo antamassa mittakaavaa etanaisen koosta, kovin isosta toukasta ei ole kysymys.

työkoneita ja etanainen 037

 

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194759632139/artikkeli/uusi+tuholaislaji+syo+lehmuksia+porissa.html

Aamulehti

Harvinainen jättietana mateli Tampereella - katso kuva

Jättietana eli Limax maximus tuli lenkkeilijää vastaan Pispalan rannassa keskiviikkoiltana. Jättietanan tunnistaa ruumiin etuosan täpläkuviosta.

Aleksi Kotro näki omituisen suurikokoisen etanan keskiviikkona iltakävelyllä Tampereella Pispalan rannassa. 15–20 senttinen mötkelö osui Kotron ja hänen... Lue lisää

 

Espanjassa osa kouluista aikoo ryhtyä perimään maksua oppilailta, jotka syövät omia eväitään koulun ruokalassa.

Kun tuosta Etanaisesta ei tähän hätään enempää tietoa löydy, niin pitää ihmetellä noiden Espanjalaisten koulu ruuan hinta. Espanjalaismedian mukaan kouluateria maksaa keskimäärin kuusi euroa. Lisäksi Espanjassa on tyypillistä, että oppilaat käyvät kotona syömässä ruokatunnilla.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288490886856.html

 

Suomessa

Kouluruoka irtoaa yhä 2 eurolla -

Kouluruoka on ollut saman hintaista viimeiset viisi vuotta, vaikka henkilöstö- ja elintarvikkeiden kustannukset ovat nousseet, sanoo Lahden Aterian toimitusjohtaja

http://www.ess.fi/?article=313971

 

Outo iso ilmapallo Noormarkun taivaalla

Parvekkeelta säätä katsoessa taivaalla tuulen mukana lipui iso ilmapallo, jokin mainos en pinnassa on, mutta ei se kuitenkaan taida säähavainto pallo olla

pallo 002

 

ProfiilikuvaAnneli Jäätteenmäki

Kohti etelää… Matkoilla tapaa tuttuja yllättävissäkin paikoissa. Napapiirillä Marimekon myymälässä vastaan tulla tupsahti Merja Mäntyniemi, entinen Vanhanen, joka asuu nykyisin Rovaniemellä.

 

Teuvon kuvat -Teuvo images: Nakkilan tappuritapahtuma 100 ja 1 ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../nakkilan-tappuritapahtuma-101-kuvaa..

 

Pentti Haanpää  Taivalvaaran näyttelijä

Ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1938

“ Ihmeellinen aika: yksinpä työkin oli ulottumattomissa, työihmisen yksitoikkoinen elämä saavuttamaton unelma.  Kaikkien takana oli suljettuja työpaikkoja ja tehtaita, pirstoutuneita koteja.

Oli ilmeistä että tällainen aika, jolloin yksinpä leivänmyyjätkin kärsivät köyhyyttä, posliinikupin kauppiaista ja sen sellaisista puhumattakaan, oli ilmeistä, ettei tämä aika voinut olla loistavaa”

 

Että näin vuonna 1938, entä tänä päivänä.  Aika samanlaista, eikö?

 

LAVIAN KUNTA

Kunnanhallituksen edustaja:

VEHKALAHTI Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti