Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 3. elokuuta 2012

Pari siipiveikkoa. Kultainen iso Safiiri sormus..A couple of friends in the wing ..Un par de amigos en el ala ..Ein paar Freunde im Flügel ..Un couple d'amis dans l'aile ..Una coppia di amici nell'ala ..Пара друзей в крыло ..翼の友人のカップル..big golden sapphire ring

 

Nyt kaivattaisiin taas vähän lajimääritys apua. Kuvat eivät ole oikein hyviä kun kummallakin kerralla oli väärä objektiivi matkassa.  Nikkor 35-70 1:2.8 D jossa kyllä on makro ominaisuus, mutta minä en vain taida oikein osata sitä käyttää vähäisen käyttö kokemuksen johdosta.

pistiäinen lehtikuusen rungolla nikkor 35-70 078

Mustakeltainen pistiäinen munii lehtikuusen rungolla

pistiäinen lehtikuusen rungolla nikkor 35-70 081

 

ötököitä musta perhonen etana 175

Tämä oli tavanomaisempia sudenkorentoja pienempi, noin kolmekymmentä milliä pitkä.  Mustakeltainen punaisella pehvalla, jalat ja pää vaikuttaisivat tämänkin olevan sudenkorento, mutta onko?

 

ötököitä musta perhonen etana 190

 

Tänään se nyt sitten on Äidin perunkirjoitus päivä.  Vähän jännittää että tuleeko vielä perintöveroakin maksettavaksi.  Luultavasi ei, mutta verottajasta ei koskaan tiedä.

 

Äiti kuitenkin kulkee mukana, kun aion Äidin sormusta aina tilaisuuden tullen käyttää.

 

Safiiri symboloi taivaaseen liitettyjä ominaisuuksia. Tähtisafiiria pidetään hyvän onnen tuojana, ja sen kolmen valojuovan ajatellaan edustavan toivoa, uskoa ja kohtaloa

Kultainen sormus sinisellä safiirilla, Safiirin halkaisia mitta 16mm ja syvyys 10 mm

safiiri sormus 005

 

safiiri sormus 010

Valmistaja

MV
Viikinniemi Martti & Co Ky
Heinola
1969-1974

safiiri sormus 008

 

Safiiri on jalokivi, joka kuuluu korundeihin. Kiven nimi tulee kreikan kielen sanasta "sappheiros"- sininen. Rubiinin tavoin se on toiseksi kovin jalokivilaji timantin jälkeen. Sen kovuus on Mohsin asteikolla 9. Korundi eli alumiinioksidin kiteinen muoto on kova ja veteen liukenematon ioniyhdiste.

Safiiriksi kutsutaan kaikkia jalokiviluokan korundeja punaista rubiinia lukuun ottamatta. Myös helakanpunaiset ja violetit korundit luetaan safiireihin, koska rubiineina niiden arvo olisi heikompi. Arvostetuin väri on sininen, jonka aiheuttavat pienet pitoisuudet rautaa ja titaania, violetin aiheuttaa vanadiini. Keltainen ja vihreä johtuvat raudasta ja punainen kromista.

 

Tehokasta ympäristön puhtaan pitoa Porissa

ändyböörs pori 011

Kaksi Astalan kiinteistöhuollon roska-autoa tyhjentää samaan aikaan, samassa paikassa roska-astioita Porissa

ändyböörs pori 012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti