Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 30. elokuuta 2012

Miehen makkaraperunat Teuvon keittiöstä…Man's sausage potatoes Teuvo's kitchen ...Hombre de patatas salchichas cocina Teuvo de ...Batata homem salsicha cozinha Teuvo de ...Mannes Wurst Kartoffeln Teuvo der Küche ...Pommes de terre saucisses homme Teuvo de cuisine ...Patate dell'uomo salsicce cucina Teuvo di ...Колбаса Человек картофель кухня Теуво в ...男のソーセージポテトTeuvoの台所...

 

 

Syksy käy ja valoisa  aika lyhenee ja kiirettä pitää, ainakin näin markkinaviikonloppuna.  Nopea valmistaa   kotona on miehinen makkaraperunat.

 

makkaraprunat 018

Tarvitaan kaksi reilunkokoista sipulia. punasipuli ja keltasipuli.  Valkosipulipulia en suosittele koska se peittää miedompien sipulien maun.

makkaraprunat 001

Koska kyseessä on miehen ruoka, niin kaikki ainekset silputaan vähän krouvimmalla kädellä. Niin sipulitkin

makkaraprunat 003

 

Makkara on kallein ainesosa tässä ruossa. Makkaraa löytyy varmaan jokaisen jääkaapista ja se on hankittu omien mieltymyksien tai kukkaron mukaan ja tähän ruokaan käy myös jämät jotka ovat jo vähän aikaa jääkapissa muhineet. Tässä tapauksessa makkara on Jämin rahtipalvia

makkaraprunat 004

Sen verran suunnittelua tarvitaan että on edellisenä päivänä keittänyt tarvetta enemmän perunoita joita nyt voi käyttää makkaraperunoiden valmistukseen. Lohko perunat taas reippaalla kädellä, äläkä kuori perunoita.  Perunankuorilla on merkitystä maun syntyyn.

makkaraprunat 007

 

Kun olet kaikki ainesosat saanut, sipulin, perunan ja makkaran, silputtua niin laita paistinpannu lämpiämään ja pudota siihen sipulit ja reilunkokoinen voinokare.

makkaraprunat 005

Sen jälkeen perunat ja makkarat

 

Muita mausteita et tarvitse kuin mustapippurin ja suolan

makkaraprunat 008

Kun olet saanut ripoteltua paistinpannulle kaikki ainesosat, pannu on jo tässä vaiheessa lämmin, mausta oman maun mukaan pippurilla ja suolalla. Nykyiset makkarat ovat liian terveellisiä joten suolaa kannattaa laitaa vähän reippaammin.

Äijä herkku paistinpannulla

makkaraprunat 009

 

Valmistus ei vie pitkää aikaa mutta puisella lastalla on hyvä hämmentää, jotta kaikki perunat saisivat kauniin rusketuksen. Muista että tätä ruokaa ei tarvitse kypsentää, vaan  vain saattaa syönti kelpoiseksi.  Liian kauan paistinpannulla olo saa helposti ainesosat palaneeksi.

makkaraprunat 012

Jos oikein haluat gurmee aterian niin lisää ruisleivän paloja makkaraperunoiden joukkoon.  Muista kuitenkin että tätä ruokaa valmistetaan kovilla rasvoilla eikä millään italialaisten, eteläeurooppalaisten oliiviöljyillä.  Edellisessä vuositarkastuksessa kolesterolini oli tasan 5, eikä diabeteslääkärillä ollut moitteen sanaa.

makkaraprunat 013

Varttitunti ja ateria on valmista tarjottavaksi bone appetit

makkaraprunat 017

Parasta voilla paistettaessa maun lisäksi on se kun tuoksu leviää avoimesta ikkunasta taloyhtiön pihalle ja pikkuhiljaa naiset katoavat pihakeinusta. Herkullinen tuoksu saa muutkin lähtemään tekemään ruokaa.

siellä missä herkku hyvät reseptit

 

Edellinen ruoka annos vaatii insuliinihoitoiselta  diabeetikolta pikainsuliinin  kuuden yksikön pistämistä.

Tänään täytyykin käydä Noormarkun terveysasemalla diabeteshoitajaa tapaamassa kun nuo insuliinikynäneulat ovat taas päässeet vähiin.

insuliini kynä neulat 003

Ps. Kyllä vaimokin yllättyy positiivisesti miehen makkaraperunoista.

http://top100ruokablogit.com/

 

Käy tykkäämässä tuolla kuvaani. Perjantai päivä aikaa.  Kiitos etukäteen!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=408859369162707&set=a.408210672560910.88526.164345690280744&type=1&theater

http://www.facebook.com/puoliseitseman

Puoli seitsemän - Ps

juontajat Marja Hintikka ja Mikko Kekäläinen

 

Teijo Mäki aloittaa parinpäivän päästä päätoimittajan työt KMV-lehdessä Mänttä-Vilppulassa ja tämän päivän kolumnissaan, “Kiitos ja näkemiin”, hän lupaa ensitöikseen selvittää mistä puusta vessapaperi tehdään, kun siitä ei jää tikkuja pyllyyn.

Tästä voisi rivienvälistä lukea että Noormarkusta ja varsinkin nykytilasta, Suurporista olisi jäänyt tikkuja perseeseen. 

 

Mihinhän Teijo muuttaa asumaan kun KMV lehden jakelualueella on vesiongelmia.

Kolibakteerit lisääntyneet, vesi edelleen keitettävä

UUTISET 29.8. 14:12 90

Hallin ylävesisäiliöstä tiistaina 28. elokuuta otettujen vesinäytteiden perusteella kolibakteerien määrä... Lue lisää

http://www.kmvlehti.fi/Uutiset/1194764059258/artikkeli/kolibakteerit+lisaantyneet+vesi+edelleen+keitettava.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti