Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 24. elokuuta 2012

Maalari maalaa taloa, sinistä ja punaista… Onko kukaan maininnut että vanhusten hoitopaikkoja lisättäisiin?…The painter painted houses, blue and red…as anyone mentioned that the elderly care facilities to increase?..El pintor pinta casas, azul y rojo ...O pintor pintou casas, azul e vermelho ...Der Maler bemalte Häuser, blau und rot ...Le peintre peint des maisons, bleu et rouge ...Il pittore dipinse case, blu e rosso ...Художник нарисовал домов, синие и красные ...画家は青と赤、家を描いた...

 

Ei kun pelkää valkoista se olikin. Kunnasrinteen talkooporukka kaunistaa tonttia kiertävän lauta-aidan. Ajan syömä se jo olikin ja uutta valkoista maalia pintaansa kaipasi.

maalarit 017

Max osallistui piha-aidan maalaustalkoisiin.

maalarit 009

 

Maalari Jouko, vesisade keskeytti yhden maalaus talkoo päivän

Maalarin valkoiset kädet

koski hautausmaa jouko maalari 024

 

Mitenkähän Noormarkun yhtenäiskoulussa on kesäloman aikana huolehdittu sisäilman laadusta. Koulun alettua alkoi heti räkätaudit lapsilla, ärtyisyyttäkin on ollut havaittavissa.

Noormarkun yhtenäiskoulu pallokentältä päin valokuvattuna.

kukat 008

 

Märkää on näemmä muuallakin ollut

"Street Photographers UNITE"

Tykkää tästä sivusta · 14 tuntia sitten

PHOTOGRAPHY ON THE STREET!

 

Tälläkin valokuvaajalla on Nikon

 

Iiro Rantala

Aamutoimi toimi, niinkuin toimi.

 

Matti Vanhanenkin otti kantaa Mannerheim elokuvaan

Matti Vanhanen suosittelee artikkelia kohteessa HS.fi.

12 tuntia sitten

Kaunista

Kenialaisen masai-kuoron versio Finlandia-hymnistä

Kenialaisnäyttelijän tähdittämässä Mannerheim-elokuvassa kuullaan myös Finlandia-hymni, jonka esittää kenialainen mieskuoro. Kuoro on pukeutunut masai-heimon perinteisiin asuihin.

 

Kokoomus lyttäsi ehdotuksen 0,7 hoitajasta

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) sanoi kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksen jälkeen, että vanhustenhoitoon tarvitaan lisää henkilöstöä mutta sitovat mitoitukset veisivät painopistettä väärään suuntaan eli kotihoidosta laitoshoitoon.

Vanhusten hoidossa on puhuttu sitovista mitoituksista hoitajamäärässä hoidokkia kohden ja Paula Risikko pelkää että vanhuksia alettaisiin hoitaa entistä enemmän laitoksissa. Mutta onko kukaan maininnut että vanhusten hoitopaikkoja lisättäisiin? Noormarkussakin oli vanhusten vapaa hoitopaikka niin tiukassa että piti odottaa luonnollista poistumaa jotta hoitopaikka vapautuisi seuraavalle.  Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikkon  (kok.) pelko on siis perusteeton, hoitajien lisäys ei lisää hoitopaikkoja  vaan jo olemassa olevin hoitopaikkojen hoidon laadukkuutta.

 

ProfiilikuvaJaniika Karhunen Pitkät on jonot täälläkin ja samoin luonnollisen poistuman kautta paikat vapautuu. Vanhustyöryhmän jonotuslista on pitkä kuin nälkävuosi. Kun vanhainkodilla lippu laitetaan puolitankoon, alkaa puhelimet soida tunnin sisällä ja luvassa aina yrityksiä päästä jonon ohi.10-20 vuoden sisällä tilanne vaan pahenee.
Vanhainkodeissa resurssit on vedetty äärimmilleen henkilöstön ja tarvikerahojen suhteen. 0.7 hoitajaa asukasta kohden on utopiaa.

 

Eija Vatanen-SiitariEija Vatanen-Siitari Tosiaisia on myös se, että huonokuntoisia vanhuksia, jotka eivät pärjää kotona, tulee olemaan entistä enemmän. Sama kokemus miullakin oman äitini kohdalla muutama vuosi sitten. Vain luonnollisen poistuman kautta löytyi palvelutalopaikka. Saivartelua tuo Risikon juttu! Käsipareja tarvitaan vanhusten avuksi niin kotona kuin laitoksissakin, varsinkin jälkimmäisissä.

 

ProfiilikuvaPia Söderlund Kappalemäärän kasvu ei takaa hoidon laatua - pitäisi myös panostaa noiden hoitajien asenteiden kehittämiseen. Välinpitämättömyys on karua - ja tätä päivää hoitoalalla.

Anne PakarinenAnne Pakarinen Kappalemäärä? Kuulostaa varsin kivalta. Meitä on töissä jokunen kappale hoitajia hoitamassa jokusta määrää vanhuskappaleita. Voi hyvää päivää! P.(B ;) ) Virtanen on aivan oikeassa osin. Omahoitajasysteemi ei kuitenkaan toimi siten, että omahoitaja olisi paikalla 24/7, mutta hoidon jatkuvuus ja laatu taataan kuitenkin.

 

 

Virtanen PasiVirtanen Pasi Mikä osaltaan johtuu hoitajien ylikuormituksesta. Omahoitaja-systeemiä ei enää ole tai se yskii pahasti. Risikko voisi kokeilla extreamea vaikka pari päivää asukin roolissa esim-Liinaharjan tyylisessä laitoksessa.Pärkkä olisi jo varsinainen kauhukammio. Kokoomuslaisellekin..

 

ProfiilikuvaMartti Rokka Entäs, jos kunnassa on 100 hoidokkia ja tarvittaisiin 70 hoitajaa ja rahaa ei löydy, eikä pätevää henkilökuntaa. Mitkä olisivat sanktiot?

ProfiilikuvaIlkka Herrala

Hyväähän näillä lakisääteisillä minimivaatimuksilla ja subjektiivisilla oikeuksilla tarkoitetaan, mutta helposti aiheutetaan kuitenkin tarpeettomia kustannuksia, jotka ovat sitten pois muusta tärkeästä toiminnasta. Tuo minimimitoitus 0,7 t

tarkoittanee siis sitä, että kolmea vanhusta kohden tarvitaan vähintään kolme hoitajaa, koska kahdella hoitajalla ei mitoitusperuste 2,1 vielä täyty? Ylimääräistä kankeutta ja tyhjäkäyntiä kuntaorganisaatioon on taas luvassa, vaikka päinvastaiseen suuntaan pitäisi pyrkiä. Vai miten on Teuvo?

Minä:

Kukaan ei kuitenkaan kyseenalaista urheilulle myönnettäviä tukirahoja vaikka pitkin pientareitakin pääsee hölkkäämään.  Vanhuksen viimeinen matka taittuu hauturien kyydissä ja senkin omaiset maksavat.  Yhteiskunnan tukipalvelut loppuvat kuolemaan, joten taitaa sittenkin olla hyvä että loppuelämän hoito on vähäistä ja kierrätys vanhustenhoidon paikoissa toimii tuotanto tehokkaasti, pienillä palkkakustannuksilla.  Sen  takia varmaan eläkeiän korotustakin toivotaan ettei ihminen liika eläisi omaa elämää eläkkeen turvin.

ProfiilikuvaTuija Koskinen

Saattaapa käydä niin, että mitoitus nostaa ennenkin kalliin laitoshoidon hintaa niin, että sitten vasta koitetaankin hoitaa kotiin eli saadaan sitä kotihoitoa lisää pienellä pakolla?
Toisaalta en ymmärrä miksi kotihoito tulisi halvemmaks

i asiakkaalle, jonka hoidontarve on suuri - laitetaanko nykyäänkään ihmisiä enää laitokseen vain siksi, että kotipalvelu ei ollenkaan pelaa? Eikö kyse kuitenkin aina ole siitä, että asianomainen ei enää kertakaikkiaan pärjää kotona ellei saa hoitoa 24/7?
Meilläkin on sairaalassa asiakkaita, jotka eivät oikein millään tuella enää pärjää kotona, mutta laitospaikkaakaan eikä pienkotipaikkaa ole...

 

Markun taideblogi on lisännyt kommentin tekstiisi "Maalari maalaa taloa, sinistä ja punaista… Onko ...":
Eilen viimitteeksi keskustelin tyttäreni kanssa että kun tulee aika joutua hoitoon, etten enää pärjää kotona niin hommaa jostain mulle semmoset napit että viedään suoraan hautuumaalle. Laitokseen en mene makaamaan vaikka kunka sitä joku haluaisi.

 

Hoitotestamentti

Sivut ovat uudistuneet.

Uudet sivut löytyvät THL:n verkkopalvelusta osoitteesta:

http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tutkimus/palvelut/hoitotestamentti

Hoitotestamentti

Hoitotestamentti on henkilön tahdonilmaus omasta hoidostaan, jos hän vakavan sairauden, onnettomuuden tai vanhuuden heikkouden vuoksi menettää oikeustoimikelpoisuutensa.

Hoitotestamentissa määritellään ne tilat, jolloin luovutaan potilaan elämää lyhytaikaisesti pidentävistä, keinotekoisista elintoimintoja ylläpitävistä hoitotoimista.

Hoitotestamentin allekirjoittavat hoitotestamentin tekijän lisäksi kaksi samanaikaisesti läsnä olevaa todistajaa.

Hoitotestamentti on vapaasti tulostettavissa ja kopioitavissa PDF-muodossa.

 

Puhuva pakastin ja puhuva uuni kokeilussa ikäihmisillä

ruoma-automaatti ja anneli

UUTISET 24.8. 09:37 26

Ylä-Pirkanmaan peruspalvelukuntayhtymä (Ypek) vei Mänttä-Vilppulan ja Ruoveden mukaan Tampereen ammattikorkeakoulun kokeiluun. – Kokeilun... Lue lisää

http://www.kmvlehti.fi/Uutiset/1194763705299/artikkeli/puhuva+pakastin+ja+puhuva+uuni+kokeilussa+ikaihmisilla.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti