Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 23. elokuuta 2012

Kesä ohi Porissakin…Pori past summer, too ...Pori pasado verano, también ...Pori verão passado, também ...Pori im vergangenen Sommer auch ...Pori été dernier, trop ...Pori scorsa estate, anche ...Пори прошлым летом, тоже ...あまりにポリ過去の夏、...

 

Kävin eilen keskussairaalassa vuositarkastuksessa.  Kaikki oli taas liian hyvin, pitkäaikainen  sokeritasapainokin oli 6.5 joka on aika hyvä insuliinihoitoiselle diabeetikolle. Mutta kun ei puhettakaan että saisin eläkepaperit. Samalle päivää sattui työvoimatoimiston käyntipäivä mikä oli hyvä, pääsi yksillä linja-auto maksuilla. Niin sanotusti kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kotiin lähdössä jäi luppoaikaa melkein kolme varttia(45 min) kun Porin ja Noormarkun välillä Porin linjojen bussi ajaa vain tunnin välein.  Niinpä käveleskelin Kokemäenjoen rantaan. Ja niin näytti että kesä on ohi porissakin. Etelärannassa vain kaksi lokinpoikaa oli vastaanottamassa valokuvaajaa.

 

eteläranta pori seikku 018

Hiljaista on Porin etelärannassa

eteläranta pori seikku 010

 

Polyfonia ja keski porin kirkko

eteläranta pori seikku 009

 

Syksyinen Polyfonia

eteläranta pori seikku 012

Sorsastus alkoi jo lauantaina 20.8  mutta näkee lintukoiria sentään muuallakin kuin kosteikkojen rannoilla.

 

eteläranta pori seikku 027

 

Kouluakin on käyty jo puolitoistaviikkoa ja ensimmäinen merkintä on tullut Vilmaan (entinen reissuvihko) Vilma on koulun ja vanhempien välinen viestintä sivu internetissä. Nykyään kun opettajilla ei ole kykyä pitää pojanviikareita ruodussa niin valittavat oppilaan käytöksestä vilman sähköpostin välityksellä tyllin häiritsi tunnilla.  Ei perusteluja siitä mitä teki.  Valittaa kuitenkin piti. Puukäsitöissäkin piti olla hiljaa eikä vaha sanonta tee työtäs laulellen pidä paikkaansa. Ilmankos nuoret ei hae mihinkään fyysisentyön jatko kolutukseen kun työtä pitää jo ala-asteella tehdä hampaat irvessä.  Muutenkin  opettajan pitäisi pystyä häirintätilanne ratkaisemaan paikan päällä eikä vilmassa valittamalla.  Ei olisi Eino Hyypän aikana tällaiset asiat olleet näin vaikeita, nurkkaan vaan seisomaan ja jälki-istuntoon. Ja taas koulurauha olisi pariviikkoa pysynyt hyvänä. Oli minun kouluaikana vielä puiset karttakeppikin apuvälineinä tapojen opettamisessa ja kurinpidossa. Nämä nykyajan opettajat käyvät töissä kellon mukaan  eivätkä ole valmiit jäämään koulunjälkeen kurinpito toimenpiteitä järjestämään.  Ulkopuolinen auktoriteetti olisi tehokkaampi kuin kotiväki kun murrosikäisen pitää ihan periaatteen vuoksi  vanhempiaan vastaan kapinoida.

 

Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Kesä ohi Porissakin…Pori past summer, too ...Pori ...":
Huomenia Teuvo! Hyypän Eino oli opettajana mullakin ja taisi siinä monta karttakeppiä mennä poikki, kun hän "pahankurisia" ja villejä poikia laittoi kuriin. Minun aikanani kiltit tytöt 5:llä luokalla olivat Lehtisen Ellin opissa ja nämä pojat Einolla. Tätä 5.-7. luokan luokkakuvaa katsellessani totesin, että luokassa oli 22 poikaa ja 11 tyttöä. Hyvin Eikka piti homman hanskassa ja auktoriteettia löytyi. Eräs poika nyt myöhemmin kertoi, että hän oli enemmän käytävällä arestissa kuin oppitunnilla luokassa.

 
Perinteinen puinen karttakeppi

 

Eurokriisi

Otit vain pieniä askeleita ja olet liittovaltiossa

Euroopan liittovaltiota tarjotaan lääkkeenä eurokriisiin. Liittovaltiossa todennäköisesti antaisimme suuren osan veroistamme yhteiseen pottiin ja niiden käytöstä päättäisi yhteinen elin. Liittovaltio voisi johtaa osin luopumiseen itsenäisestä päätäntävallasta, puolustuksesta ja ulkopolitiikasta. Tätäkö tahdomme?

Venäjän vallan aikaan
Suomi oli itsenäisempi

http://www.taloussanomat.fi/sivu.php?page_id=1

2 kommenttia:

 1. Excellent post! We will be linking to this particularly great content on our site.
  Keep up the great writing.

  Here is my site :: Garcinia cambogia premium premium

  VastaaPoista
 2. What's uρ, just wanted to tell you, Ι enjoyed this articlе.
  It wаѕ insρiгing. Keep on ρosting!


  My web page ... torchlight 2 download

  VastaaPoista