Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Taas yksi palveluntarjoaja vähemmän Noormarkussa.Yet another service provider less Noormarkku.Sin embargo, otro proveedor de servicios menos Noormarkku.No entanto, outro provedor de serviço menos Noormarkku.Ein weiteres Service-Provider weniger Noormarkku.Pourtant, un autre fournisseur de service de moins Noormarkku.Ancora un altro fornitore di servizi meno Noormarkku.Еще одним поставщиком услуг менее Noormarkku.まだ別のサービスプロバイダー以下​​Noormarkku。

 

 

Ei saa enää silmälasejakaan Noormarkusta kun Specavers Optikko liike lopetti toimintansa Noormarkku, Museotie yhdeksässä.

oja simälasi kauppa ötökät 006

Silmälasien hankita tulee nyt sitten ainakin 18.90 euroa kalliimmaksi jos matkakulut laskee Porin linjojen linja-auto matkalipun hintojen mukaan. Yksi käyntikerta ei optikolla riitä.  Kaksi matkaa tarvitaan, ensin  käydään tilaamassa ja sitten haetaan. Ja mikäli ensimmäisellä kertaa ei optikolle satu pääsemään niin tarvitaan ehkä kolme kaupunkireissua silmälasien hankkimiseksi. Ja sitten se on jo todella kalliimpaa kuin omalta kylältä ostettaessa.

 

 

Finpyyntien toisella puolella, Finbyyntien yhdeksässä sijaitsevaan  Kiinteistö Oy Keskusmarkkuun  jää vain Luoteisväylä Lehti,  http://www.luoteisvayla.fi (alma medialla on ollut YT-neuvottelut, lehtialalla suurten muutosten aika, miten käy pienten paikallislehtien?)  , nuokkari saa uudet tilat urheilutalolta ja sosiaalitoimisto muuttaa sairaalanmäelle. Kellarissa saattaa siellä vielä olla Noormarkun TV ja video Oy:n varastotilojakin.Noormarkun 4H-yhdistys on lähtenyt jo aiemmin.Tanssiurheiluseura Time Step Ry ei ole nettisivujaan päivittänyt, niin varmaan sekin on lopettanut toimintansa Keskusmarkussa.

   Nyt jo kokonaiskuva on autio. Aikoinaan kun Noormarkun kunnan poliitikot, isät ja äidit päättivät Keskusmarkun rakentamisesta, siitä piti tulla Noormarkun keskustan eläväin rakennus.

 

 

Kiinteistö Oy Keskusmarkku

oja simälasi kauppa ötökät 008

 

Museotiellä on sentään rakentamisenkin meininkiä kun Pori energia rakennuttaa kaukolämpö verkkoa.

oja simälasi kauppa ötökät 048

Liittymäasiakaita taitaa vain olla kovin vähän.

 

Volvo FM kuorma-auto ja Volvo kaivinkone EW 160 C Maanrakennus Mäenpää Oy

oja simälasi kauppa ötökät 003

Noormarkun ja Porin liitos astui voimaan vuoden 2010 alusta. Tuntuvammat ja näkyvimmät vaikutukset Poriin liittymisestä on ollut palvelutarjonnan väheneminen.  Siinä mielessä me Noormarkkulaiset olemme etulyönti asemassa että olemme jo liitoksemme tehneet ja raadollinen arki on palannut. Eläminen on tullut kalliimmaksi kaupungissa asuessa vaikka veroprosentti on aavistuksen pienentynyt. Mutta sääliksi käy niitä kuntia ja kuntalaisia joilla vielä on edessään liitosneuvotteluja ja liitoksia kun tarkoitus on muuttaa 336:n kunnan Suomi seitsemänkymmenen kunnan suomeksi. Meillä Noormarkkulaisilla on sentään suhteellisen lyhyt matka Porin virastoihin ja muihin kauppapaikkoihin. Tosin vaikutta siltä että Porin keskustakin näivettyy, Vapaavalintakin lähtee pois Porin keskustasta.

 

 

 

Tanssimusiikkia Noormarkussa sentään uskalletaan tehdä

Ippe Mansikan tanssiorkesteri - Pikku syntinen

 

Ippe Mansikan Tanssiorkesteri - Kisällit kesällä

 

► 2:47► 2:47

Ippe Mansikan Tanssiorkesteri - Kisällit kesällä - YouTube

youtube.comUusi

 

 

 

Kuntaministeri Henna Virkkunen saa Luvialta kovan vastaanoton vastaansa.

 

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194754872348/artikkeli/virkkunen+saa+luvialta+kovan+vastaansa.html

 

 

Perjantaina euroja,
maanantaina markkoja?

Nordean pääekonomisti Roger Wessman ja Sampo Pankin johtava neuvonantaja Lauri Uotila arvioivat viime viikolla Taloussanomien haastattelussa, että Suomen ero valuuttaunionista edellyttäisi todennäköisesti eduskunnan säätämää poikkeuslakia.

Uotilan mukaan ylimenokausi vaatisi julkisen sektorin ja pankkisektorin yhteistyötä, jotta maksujärjestelmä toimisi. Toisin kuin brittiekonomisti Roger Bootle on esittänyt, Wessmanin ja Uotilan mukaan valuutanvaihdos tuskin olisi yhden viikonlopun asia.

Sekä Lempinen että Ekholm uskovat, että valuutan vaihdoksen siirtymäaika saataisiin hoidettua varsin nopeasti.

– Siirtymisen kansalliseen valuuttaan voisi toteuttaa hyvin tehokkaasti määräämällä, että sähköinen raha muunnetaan Suomen euroksi suhteessa 1:1 tietyllä päivämäärällä. Samalla päivämäärällä Suomen maatunnuksin varustetut eurosetelit ja -kolikot muuttuisivat ainoaksi lailliseksi maksuvälineeksi Suomessa. Myöhemmässä vaiheessa voitaisiin pohtia esimerkiksi uuden markan käyttöön ottamista, mutta valuutan nimellä on kuitenkin vain symbolinen merkitys, Ekholm sanoo.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/07/18/tata-olisi-arki-ilman-euroa-eron-kannattajat-kertovat/201233592/12

3 kommenttia:

 1. It's not my first time to go to see this web site, i am browsing this web page dailly and take fastidious facts from here all the time.

  Feel free to surf to my page - handgun steel targets

  VastaaPoista
 2. I'm not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.

  Feel free to surf to my weblog: target shooting equipment

  VastaaPoista
 3. Hey very cool blog!! Man .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your blog and take the feeds
  also? I am happy to find so many helpful information right here in the publish, we'd like work out extra strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

  my homepage ... steel shooting target plans

  VastaaPoista