Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Prihtin pojat on olleet ahkeria. Iso buuaus tango tuomareille kun pudottivatta Suvi Karjulan!!! Sampo Rosenlew's factories acids have been hard-working.Ácidos Sampo Rosenlew de fábricas han sido muy trabajadora.Sampo Rosenlew Fabriken Säuren waren fleißig.Acides Sampo Rosenlew de fabriques ont été laborieux.Sampo Rosenlew di acidi fabbriche sono state duro lavoro.Sampo Rosenlew фабрик кислоты были трудолюбивыми.サンポRosenlewの工場酸は、勤勉されている。

 

Porin-linjojen reitti 66 kulkee Porin päässä Kokemäenjoen rantaviivaa pitkin, Konepajanrantatiellä  ohi Sampo-Rosenlew Oy:n tehtaiden. Silloin kun kävin Porissa ammattikoulussa linja auto kulki vielä Rosenlewin tehdas-alueen läpi. Kartalla vasemmanpuoleisen kuvan kohdalta, osoite on nyt Konepajanranta 2 A.

Ammattikoulun jälkeisen kesän, 1975 minäkin tein leikuupuimureita Rosenlewin puimuritehtaalla. Laonostokelan lapoja ja linjalla korjaustöitä huoltomiehenä.  Silloin leikuupuimurit olivat punaisia, kuten niitä rakentaneet miehetkin.

 

COMIA on täysin uusi Sampo-puimuri

linja-autolla poriin k kuva 022

Kyllä Komia on Comia. Liekö oikein mietitty tuo nimi vai vahingossa syntynyt.

 

“Comiassa yhdistyy Sampo-Rosenlewin yli 40.000 myydyn leikkuupuimurin kokemus laajan asiakaskunnan toiveisiin ja myös odotuksiin uuden sukupolven polven puimurilta. Se on – niinkuin Sammot aina – erinomaisen tehokas työkone, mutta myös nykyajan henkeen muotoiltu. Uuteen Sampo Comiaan on koottu parhaat ominaisuudet edeltäjänsä Sampo 2000- ja isomman kokoluokan 3000 –sarjan puimureista. Koska Sampo on suomalainen ja on aina ollut lähellä asiakasta, kaikki palaute on pystytty hyödyntämään tuotekehityksessä, tuotannossa ja myös huollossa.”

Leikuupuimureita oli tehty varmaan elokuun viljasadon korjuuta  varten varastoon, kun niitä oli tehtaan ulkoalueet täynnä.  Joukossa oli jokunen punainenkin.

linja-autolla poriin k kuva 025

Viikolla 28 ei näyttävä olleen  Sampo-Rosenlewilla kesälomista tietoakaan, kun työväenparkkipaikka oli autoja täynnä.

linja-autolla poriin k kuva 031

Porin sillan jälkeisessä opasteviitassa Siltapuistokadun alkupäässä  lukee Pohjoisranta

linja-autolla poriin k kuva 033

  Kaupunki liikenteen bussit ovat kova-alustaisia ja nopeita liikenteessä, mikä haittaa Kokemäenjoen rantamaisemien valokuvaamista ja ihailua linja-auton ikkunoista.

Porin silta

linja-autolla poriin k kuva 034

http://www.sampo-rosenlew.fi/fi/yritys/samporosenlew.html

 

Olen aina aamuisin katsonut facebookista, miten maa makaa. Ei sieltä useinkaan mitään mielenkiintoista löydy. Tässä kuitenkin Heikki Salon linkki. Sää tilan havainnoimiseen ei silti tietokonetta tarvita, riittää kun avaa ikkunaverhot.

Toiveena tälle päivää on, ettei ihan niin paljon sada kuin eilen.

 

Rankkasade piiskaa asfaltin pintaa

sade 008

Laviantien ja kevyenliikenteen  reunaan kertyy melkoinen puro. On kiva seurata, mikä auto ruiskii komeammin.

 

Punaisella bemarilla vesisateessa

sade 022

Kurtturuusut vesisateessa

sade 011

Mäntässä satoi perjantain rankasti

Katso videoita siitä, miten hurjalta tilanne Mänttä-Vilppulassa näyttää: Videot täällä >>>

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194754133185/artikkeli/pelastustyot+jatkuvat+mantassa+uusia+halytyksia+tulee+koko+ajan.html

Heikki Salo

Säätiedotus näyttää rankkasateita:
http://yle.fi/radiosuomi/musiikki/2012/07/yle_radio_suomen_soitetuimmat_27_-_87_2012_-_viikko_27__2012_3431663.html

 

 

Muualta poimittua

 

VTV: Talouskriisi maksanut Suomelle 35 miljardia euroa

Kotimaa | Turun Sanomat 04:45

Talouskriisi on Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) mukaan maksanut Suomen valtiolle noin 35 miljardia euroa vuodesta 2008 alkaen. VTV:n arviossa on kyse siitä, kuinka iso osa Suomen kyseisenä ajanjaksona ottamasta lainasta on kulunut talouskriisin vaikutusten hoitamiseen. VTV:n mukaan laskelmassa on mukana sekä Suomen talouden tasapainottamiseen käytettyä lainaa että lainarahaa, jota on mahdollisesti käytetty muiden maiden tukemiseen.

–  Summa perustuu ennen finanssikriisiä vallinneen taloudellisen ennusteen mukaisen kehityskulun ja toteutuneen nettovelanoton vertailuun. Tässä on heikkoutena tietysti se, ettei kaikkia eriä voi täysin puhdistaa – jokuhan voi sanoa, että lama olisi tullut joka tapauksessa. Suomen valtio harjoittaa aktiivista velkasalkun hoitoa ja siksi bruttovelkaa on otettu enemmänkin, toteaa VTV:n pääjohtaja Tuomas Pöysti.

Valtiovarainministeriön suhdanneyksikön päällikkö Mika Kuismanen pitää VTV:n tulkintaa suoraviivaisena. Kuismanen pitää talouskriisin vaikutuksia valtiontaloudelle ovat VTV:n arviota pienempinä. Kriisin vaikutukset kuitenkin kasvavat, jos tilannetta arvioidaan myös yksityissektorin ja kotitaloudet huomioivan kansantalouden kannalta.

LUE LISÄÄ LAUANTAIN TURUN SANOMISTA

 

EU- Euroopan Unioni vai Eliitin Unioni?
Laura Mäkelä

Huomioitsijat

Huomioitsijat

"EU:n tarkoitus on toimia eliitin….

 

Vapaavuori potkaisi tuolin hallituksen alta

Jan Vapaavuori

PÄÄKIRJOITUKSET 14.7. 09:26 9

Suomalaisten mitta Euroopan kriisivaltioiden tukemiseen alkaa olla täysi. Yleisradion teettämän gallupin mukaan enemmistö kansalaisista on sitä mieltä, ettei meidän pidä... Lue lisää SK

 

Pentti Haanpää Noitaympyrä

“Esi-isät olivat tyhmiä: ne tulivat tänne köyhille kankaille idän lihavilta mailta. Olisivat silloin olleet isämaallisia ja sanoneet, että parempi kuolla ase kädessä kuin lähteä Suomeen pettua syömään. Nyt ne vasta innottelevat aseittensa kanssa, kun ovat saaneet maan, jolla ei kukaan tee mitään… Tämä muka vapaa  ja itsenäinen, mutta ulkomaitten rahamiehet imevät täältä velkakirjoilla kaiken laihankin mehun”

Tuija Koskinen Uusi sukupolvi, vanhat virheet aina uudelleen.

 

Upporikas mies jakaa tuhatlappusia ihmisille – yhdellä ehdolla

Maailmalla on noin puolen vuoden ajan kiertänyt miljonääri, joka jakaa ihmisille noin tuhannen punnan rahalahjoja. Nimettömällä lahjoittajalla on vain yksi ehto.

Nimettömän upporikkaan viimeisin kohde on ollut Lontoo, jossa hän on kesällä jakanut tasan tuhannen punnan rahalahjoja satunnaisesti tapaamilleen ihmisille. Hänellä on lahjan saajille vain yksi ehto: Tee rahoilla jotain hyvää.

Ehto on toki epämääräinen eikä rahojen saajia velvoiteta mihinkään. Ihmisten reaktiot ovat vaihdelleet hämmästyksestä iloon ja epäluuloon, kertoo Sunday Telegraph, joka kiersi miehen mukana päivän ajan.

Markku Mäkelä jakoi linkin.

Eilen

Tervetuloa tutustumaan. Hyvä valikoima Pori aiheisia tauluja lahjaksi tai omalle seinälle.

Markku Mäkelän taidenäyttely “Maata ja merta", aiheita Porista ja Kallosta | SK24 Menoinfo

sk24.menoinfo.fi

Markku Mäkelän taidenäyttely “Maata ja merta", aiheita Porista ja Kallosta Pori | Kehysliike Lehdon

 

 

Seinäjoen tango tuomarit olivat jo etukäteen päättäneet että tänä vuonna pitää olla olla tangokuningas.  Se vaati sitä että Suvi Karjula piti superfinaalikierroksella pudottaa, finaalista.  Taitaa olla ihan hyvä että TV1 aikoo lopettaa tangokilpailujen esittämisen.

 

1 kommentti:

 1. Thеse агe in fact impгesѕive ideaѕ in regarding blogging.
  Υou have touсhed somе
  fastidiouѕ factors hеre. Anу waу keep up wrinting.


  My homeρage :: tarot

  VastaaPoista