Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Naarmuja objektiivin etulinssissä, mutta haittaako se?..Scratches on the lens front lens, but impede that?..Los arañazos en la lente frontal del objetivo, sino que además impiden que?..Arranhões na lente frontal da lente, mas impedir que?..Kratzer auf der Linse Frontlinse, sondern behindern, dass? ..Les rayures sur la lentille avant de l'objectif, mais d'obstacle à cela? ..I graffi sulla lente frontale dell'obiettivo, ma impedire che? ..Царапины на передней линзы объектива, но и препятствуют что? ..レンズ前面のレンズの傷が、それを妨げる?..

 

Kaikki valokuvaajat eivät ole laiteittensa kanssa huolellisia ja pitävät objektiivejakin kulutustavarana. Tämäkin objektiivi on varmaan saanut muutakin huonoa kohtelua kuin kameralaukussa vapaana ilman linssisuojusta pyöriä.  Tällaisilta vaurioilta välttyisi kun käyttäisi UV-suodatinta etulinssin edessä.

Naarmuinen objektiivin etulinssi

objektiivi vaiva 002

Nikkor Zoom 75-150mm 1:3.5 on valmistettu vain lyhyen ajan (1980-1983), tämä oli kuluttajalähtöinen objektiivi, alunperin tarkoitettu käytettäväksi Nikon EM. Hyvä polttoväli muotokuviin, urheiluun, ja matka valokuvaus. Kovin arvokas se ei ole kun eBay huutokaupassa myydään Nikon FE SLR kameraa ja Nikon series E 75-150 Zoom objektiivia 15 dollarin yhteishintaan.

Nikon FE 35mm SLR Camera with Nikon Series E 75-150 Zoo...

Kamerahuollossa ei ole konsti eikä mikään vaihtaa objektiivin etulinssiä mutta ei taida maksaa vaivaa korjauttaa tämän hintaluokan objektiivia.Rahan arvoa ei tällä ole, mutta neutraaleissa olosuhteissa jonkinlaista käyttöarvoa kyllä. Kokeilin kuitenkin kuinka paljon naarmuinen etulinssi vaikuttaa kuvan laatuun.


 

 

Ainakaan pilvisellä säällä myötävalossa otetussa valokuvassa ei etulinssien naarmuilla suurta vaikutusta näy olleen.

Noormarkun yhtenäiskoulun ala-aste

objektiivi vaiva 007

 

objektiivi vaiva 010

Kävinpä oikein sudenkorentojakin sillä kuvaamassa. Käsitarkenteisena sillä ei varmaan paljon nopeammin liikkuvista hyönteisittä saisi valokuvia otettuakaan.

Sudenkorento veden päällä, varjokuva

hauta ötökkä 008

 

Objektiivin etulinssin naarmut paljastuvat vastavaloon harmaapilvistä taivasta vasten otetuissa valokuvissa.

Naarmuisella etulinssi objektiivilla otettu taivas valokuva

objektiivi vaiva 011
 
 

Alla olevasta linkistä toisen tällaisen ehjän objektiivin omistajan kokemuksia.

Nikkor Series E 75-150 mm f/3.5 MF zoom lens | Photographs ...

pindelski.org/.../nikon-series-e-75-150-mm-f3-5-m...

http://pindelski.org/Photography/2012/02/26/nikon-series-e-75-150-mm-f3-5-mf-zoom-lens/

Jos jollakulla lukijalla on tällainen Nikon zoom 75-150 objektiivi joka on muuten epäkuntoinen ( saa toki olla toimivakin) , mutta etulinssi ehjä, niin olisin kiinnostunut siitä ja voisin postikuluilla sellaisen lunastaa.

Ps. saa se muunkinlainen vanha Nikkor linssi olla.

 

 

Muualta poimittua:

Lakimuutos valmisteilla: Saako uskonnon takia eläimen kurkun viiltää ilman tainnutusta?

Euroopan parlamentti on ihme laitos jos tällaisenkin asetuksen antaa.

Vuoden alussa tulee voimaan Euroopan parlamentin ja neuvoston antama niin sanottu lopetusasetus. Sen mukaan eläimen saisi uskonnollisiin tarkoituksiin teurastaa myös kokonaan ilman nukutusta. Esimerkiksi islamissa ja juutalaisuudessa on tarkkoja ohjeita siitä, miten eläin tulee teurastaa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194757239649/artikkeli/lakimuutos+valmisteilla+saako+uskonnon+takia+elaimen+kurkun+viiltaa+ilman+tainnutusta+.html

 

Nyt useampikin taloustietäjä ennustaa maailman talouteen kaaosta. Pitäisikö Tomi Salon, Nouriel Roubinin ja Marc Faberin ennusteita jo säikähtää?

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194757034015/artikkeli/pitaisiko+jo+pelata+tama+kova+kolmikko+ennustaa+markkinoille+taystuhoa.html

 

EKP:n pääjohtaja Mario Draghi  se vasta oikein ihmemies onkin. Hän lupaa euron pelastuvan: “uskokaa minua, se riittää”

Hän tähdensi myös, että euroon liittyvää "poliittista pääomaa" ei pidä aliarvioida.

Suomalaisista aika moni perusteli EU:hun liittymisen puolesta äänestäessään, että jos siellä olisi parempi järki.  Ei näytä olleen. Varsinkin kun pääjohtajatasoinen mies päästelee tuollaisia sammakoita suustaan.

 

Millähän nuo Espanjalaiset meiltä tai keltään muultakaan mitään ostaa kun työttömyystilastot ovat noin karmeat.  Ei taida ne miljardit eurot jotka sinne syydetään paljon elvyttää. Katainen nostaa täälläkin pienyrittäjien arvonlisäveroa joka nostaa hintoja. Ruuan hinta nousee Amerikan huonojen satonäkymien johdosta , niin eipä sitten enää paljon jää rahaa ylellisyystuotteille ja kerskakulutukselle. Joten ei kauaa vie kun suomessakin on ahtaat oltavat.

Espanjassa historiallisen surkeat työttömyysluvut

Työttömyys syveni 24,6 prosenttiin alkuvuoden 24,4 prosentista, Espanjan tilastoviranomainen kertoi tänään. Alle 26-vuotiaista puolet on ilman työtä.

– Olemme hyvin pessimistisiä. Meillä on täydet syyt uskoa, että talouskasvu heikkenee tänä vuonna kaksi prosenttia ja puskee työttömyyden 26 prosenttiin, madridilainen ekonomisti Jose Antonio Herce sanoi.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/07/27/espanjassa-historiallisen-surkeat-tyottomyysluvut/201234425/12

 

Eurokriisi

Reuters: Espanja on havitellut 300 miljardin lisätukea

 

Reutersin eurolähteiden mukaan Espanjan valtiovarainministeri Luis de Guindos toi tukiasian esille viime tiistain keskusteluissa Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen kanssa Berliinissä

 

Burning Bright: upea "tuli sateenkaari", joka kylpi Skotlannin taivaan valikoiman upeita värejä. Katso kuvat MailONline sivuilta:

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

Burning bright: The spectacular 'fire rainbow' that bathed the Scottish sky in a palette of stunning colours

Read more: /Burning-bright-The-spectacular-rainbow-bathed-Scottish-sky-palette-stunning-colours.html#ixzz21qJhttp://www.dailymail.co.uk/news/article-2179774TlTNk

 

 

Puhelin numero: 0505005431 Puhelin ja nettiliittymä kauppias Joensuusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti