Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kuoleman suudelma.Kiss of death.El beso de la muerte.Beijo da morte.Kuss des Todes.Le Baiser de la mort.Il bacio della morte.Φιλί του θανάτου.死亡之吻。Поцелуй смерти.死のキス。

 

Tappava suudelma

tappava suudelma 050

Koppakuoriainen jäänyt ansaan ja sotkeutunut jaloistaan hämähäkin seitiin eläväksi ruokavarastoksi

tappava suudelma 028

Kovakuoriaiset (Coleoptera) kuuluvat hyönteisten luokkaan. Kovakuoriaisia tunnetaan maapallolta noin 350 000 lajia, mikä on noin 40 prosenttia hyönteislajeista ja lähes 25 % kaikista tunnetuista eliölajeista. Lisäksi uusia lajeja löydetään jatkuvasti ja kokonaismäärän arvellaan olevan jopa 5–8 miljoonaa. Suomesta kovakuoriaisia on tavattu 3687 lajia. Lahkon varhaisimmat fossiilit ovat permikaudelta, noin 285 miljoonan vuoden takaa. Ryhmän suunnaton diversiteetti on alkanut muodostua jurakaudella, mutta liitukaudella koppisiemenisten kasvilajien yleistyminen edesauttoi nykyisen ekologisen diversiteetin syntymistä.

Luettelo Suomen kovakuoriaislajeista

 

tappava suudelma 070

Drapetisca socialis hämähäkki ruokailee

tappava suudelma 074

Hämähäkit kykenevät nauttimaan vain nestemäistä ravintoa. Tärkeä osa ruuansulatuksesta tapahtuukin saaliseläimen sisällä hämähäkin uhriinsa ruiskuttaman myrkyn ja ruuansulatusentsyymejä sisältävän nesteen vaikutuksesta. Kun nämä eritteet ovat muuttaneet saaliin kudokset nestemäiseen muotoon, hämähäkki puristelee tai imee "mehun" saaliista suuhunsa. Hämähäkkien suu on melko yksinkertainen. Se yhteydessä sijaitsevat kelikeerit, jotka ovat myrkkyhampailla varustettuja leukaraajoja sekä muutamia ympäröiviä rakenteita. Varsinaista suuaukkoa ympäröi hieno karvoitus, joka suodattaa ruokamassasta kaikki siinä jäljellä olevat kiinteät hiukkaset.

Ravinnonhankinnassa keskeinen elin on imumaha, joka sijaitsee eturuumiissa, aivojen takana. Sen voimakkaat lihakset imevät nesteen saaliista hämähäkin ruuansulatuskanavaan. Mahaan liittyy useita umpipusseja, joista osa ulottuu jopa hämähäkin jalkojen yläosan sisään. Tällä on luultavasti merkitystä ruokasulan sekoittumisen kannalta.

Suoli kulkee etu- ja takaruumista yhdistävän kannaksen läpi ja takaruumiin sisällä, sydämen ja sukurauhasten välissä on keskisuoli. Ruuansulatuskanava päättyy erityiseen pussiin, johon uloste kertyy. Peräaukko sijaitsee takaruumiin kärjessä, kehruurauhasten vieressä.

 

tappava suudelma 073

 

Kärpänen tämän hämähäkin aamupalana päivänkakkaran kukan valkoisella lehdellä

kakspiste pirkko plus muita ötököitä 023

 

Hämähäkki imee kärpäsestä sulatettua ruokaa päivänkakkaran alla

kakspiste pirkko plus muita ötököitä 009

 

Valkoinen hämähäkki sulautuu hyvin päivänkakkaran väreihin

kakspiste pirkko plus muita ötököitä 035
 
 
Yleisimmät kukkien hoitovirheet

Ongelmia huonekasvien kanssa

http://kysymammalta.blogspot.fi/2010/01/yleisimmat-kukkien-hoitovirheet.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti