Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ampiaisten pesä parvekkeella.Wasp nest on the balcony.Avispa nido en el balcón.Wespennest auf dem Balkon.Un nid de guêpe sur le balcon.Nido di vespe sul balcone.Wasp гнездо на балконе.バルコニーにスズメバチの巣。

 

Parvekkeella on pieni Artekin pöytä jemmassa ja sen päällä suojana vahakangas. Sinne vahakankaan alle ampiaiset ovat pesää rakentamassa. Tuulensuojainen, mutta auringonpaisteessa varmaan lämmin paikka. Rakennustyöllä on näyttänyt olevan jonkinlainen hoppu, kun sateesta välittämättä ampiaiset ovat lentäneet pesänrakennus aineita hakemassa.

 

sätkä kon e ampiais pesä 009

Sovussa olemme toimeen tulleet, heillä on omat kiireensä ja minulla aikaa seurailla niiden toimia. Ampiaisilla ei ole kovin suuri sisäänlentolinja, kun ne tuosta öljylamppujen ja kukkapurkin välistä pesätyömaalle lentävät. Kun tuota sisäänlentolinjaa pienentää niin ampiaisilla menee jonkin aikaa ennen kuin hoksivat uuden reitin. Yleensä siten että kun yksi on uuden reitin löytänyt niin loputkin sitten osaavat uuden reitin. Ampiaisilla on varmaan joku hajureitti mitä pitkin lennetään ja kun se katkeaa on suunta hukassa.  Näköhavaintoon lentäminen ei voi perustua kun ne sekoavat niin totaalisesti reitin muutoksiin.

sätkä kon e ampiais pesä 010

 

Mutta aina ne lopulta pesälle löytävät.

sätkä kon e ampiais pesä 019

 

Keräily tavaraa

Savukkeen käärijä, eli sätkäkone, alkuperäispakkaus sekä puinen tupakka holkki, imuke.  Sätkäkoneen hinta on ollut 26 markkaa.  Nämä lienevät jostain 1950 luvulta.

sätkä kon e ampiais pesä 006

 

Entisaikaan tupakkaa poltettiin niin sanotuista holkkisavukkeista. Tällaisessa savukkeessa ei ollut suodatinta, vaan kovitettu ontto paperikartio, joka oli päästä avoin. Savukkeessa tuli käyttää erityistä puista holkkia, jotta tupakanpuruja ei olisi kulkeutunut suuhun. Holkit myytiin savukeaskien mukana. Kuuluisin suomalainen holkkisavukemerkki oli Työmies. Kansan suussa holkkitupakkaa kutsuttiin myös pilli- tai pöllitupakaksi.

Holkkitupakan myötä holkki vakiintui tarkoittamaan monen muun lisäksi erilaisia savukkeiden imukkeita, joista käytetään myös nimitystä loppi.

 

Google on ihmeellinen, kaikkea löytyy kun jotain muuta hakee

 

Sätkän käärimisohje:

http://pena.dy.fi/ohjeet/satka/

 

SuomiAreenassa pääset aistimaan vanhan ajan tunnelmaa perinnejuna Valtterin yleisöajeluilla Harjavaltaan ja Mäntyluotoon. VR:n perinnejuna porskuttaa eteenpäin torstaina 19.7.
Pori – Harjavalta, klo 12.15 - 12.36
Harjavalta – Pori, klo 12.55 - 13.16
Pori – Mäntyluoto, klo 13.25 - 13.45
Mäntyluoto – Pori, klo 14.00 - 14.20

 

Meego on "kymmenen miljoonan euron harrastus"

Meego-puhelimen valmistus ja läpilyöminen markkinoilla vaativat pääomaa, mutta rahoittajista ja summista Jolla-yhtiön toimitusjohtaja Jussi Hurmola ei suostu juuri kertomaan. Pöhinä ex-nokialaisten viime vuonna perustaman yhtiön ympärillä on kiihtynyt, kun yhtiö kertoi viikonloppuna julkistavansa oman Meego-älypuhelimen vielä tänä vuonna.

http://www.kauppalehti.fi/omayritys/meego+on+kymmenen+miljoonan+euron+harrastus/201207211719

 

Minun harrastuksekseni tuli tänään ikkunan pesu. Saamarin lokit parveili eilen illalla pihan yllä ja eikä niillä näyttänyt olevan muuta paskanpudottamismaalia kuin meidän makuuhuoneen ikkuna

 

linnunpaska 002

 

Vpk:lle hommia: Lepakko lensi talon sisään

Noormarkussa Pirttijärventiellä sijaitsevaan taloon on lentänyt sisään lepakko.

Noormarkun vapaapalokunta ja Ahlaisten paloyksikkö ovat paikalla pelastamassa lepakkoa talosta. Palokunnasta kerrotaan, että vastaavaa tilannetta ei ole tullut eteen miesmuistiin.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194753178989/artikkeli/vpk+lle+hommia+lepakko+lensi+talon+sisaan.html

SuomiAreena levittäytyy 17.-19.7.2012 Porin yliopistokeskuksen, Satakuntaliiton ja Satakunnan Kansan yhteistyönä Puuvillan puistoon eli Porin Puuvillan edustalle Pohjoisrantaan. Keskusteluita päivittäin klo 10.30-15.15
Järjestäjänä tässä keskustelussa Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikön täydennyskoulutuskeskus Edupoint, keskustelemassa:
- riskienhallintapäällikkö Pasi Vainio (Porin kaupunki)
- johtaja Marko Nieminen (Hätäkeskuslaitos)
- pelastusylitarkastaja Taito Vainio (Sisäasiainministeriö)
- pelastuspäällikkö Jyri Leppäkoski (Satakunnan pelastuslaitos)
Lue lisää Puuvillan puistosta: http://www.satakunta.fi/puuvillanpuisto/

Jollet halua puhua lehtikauppiaan kanssa niin älä vastaa numeroon: 0447630941

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti