Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Tänään ei saa tällaisia valokuvia hyönteisistä. Eikä taida löytyä 7 000 miljardia euroa rahaakaan. Today may not be such photographs of insects.And guess found 7 000 billion euro of money either.Hoy en día puede no ser tales fotografías de insectos.Y supongo que encontraron 7 000 000 000 000 o bien el dinero del euro.Hoje pode não ser tais fotografias de insetos.Heute vielleicht nicht solche Fotos von Insekten sein.Aujourd'hui peut-être pas de telles photographies d'insectes.Oggi non possono essere tali fotografie di insetti.Сегодня не может быть такой фотографии насекомых.今日は昆虫の写真などではありません。

 

Ei paista tänä sunnuntai  aamuna aurinko ja eilen oli valokuvaajallakin saunapäivä. Näin lähelle villieläimiä ei saunapuhtaana pääse.

ötököitä 055

Jäärä lähtee lentoon, peitin siivet ovat ylhäällä ja lentosiivet avautumassa

iltapäivä rakasteleva kukkakärpänen 085

Jäärä lensi tutustumaan vähän lähemmin ja istahti hetkiseksi sormelle.

ötököitä 030

Taas syntyi monta ruumista kun trimmeri pyörii hurjaa vauhtia ja sen siima sivaltaa armotta.

ötököitä hynteisi ötökkä pissii 129

 

Yritin hakea kukalle googletamalla hoito-ohjeita. Kukan oikea nimi ei ole tiedossa mutta käly on nimennyt tämän seksipalmuksi.

 

seksi palmu pilvet 007

Nukkatyräkki (Euphorbia leuconeura) on tyräkkeihin kuuluva kasvi ja se on myrkyllinen.
Alice Cooper – Poison Trash (1989)

► 4:29► 4:29

 

Kukka ei pysy pystyssä ja olen leikilläni vaimolle sanonut että sille pitää antaa viegraa. Ehdotus ei kuitenkaan saanut tuulta purjeisiin ei googletamallakaan oikein löydy mitään järkevää.  Koettakaapa itse googlettaa seksi palmu.

 

Aikansa kun nettiä penkoo niin kyllä sieltä oikeakin nimi kukalle löytyi.

NUKKATYRAKKI
Euphorbia leuconeura

Tällä kasvilla on monen monta toinen hauskempiaan nimityksiä kuten; Aikapojan Siemensyöksy, Tuhma poika, Eevan kylkiluu, Paukkukukka, Syntinen poika, Paha poika, seksipalmu jne. Nimitys tulee kasvin tavasta ampua siemeniä, varsinkin öiseen aikaan ympäriinsä niin, että ropisee urakalla ja kovaa.Nukkatyräkki kukkii pienin mitättömän näköisin valkoisin kukin. Muodostuvat hedelmät aukeavat äkisti ja kasvin siemenet lennähtävät parinkin metrin päähän. Nämä siemenet lähtevät itämään missä vain, useimmiten viereisten kasvien ruukuissa ja emokasvin juurella.

Eivät siis tarvitse erityistä vahtimista. Jos haluaa pelata varman päälle kannattaa siemenet (pieniä mustia nuppineulan pään kokoisia palloja) irrottaa ennen, kuin ne itse ampuvat itsensä. Laita siemenet kosteaan multaan, läpinäkyvä muovilaatikko päälle, jossa seinissä ja katossa reikiä ilmanvaihtoon. Pidä kosteus korkeana, mutta varo ettei mätäne.

Nukkatyräkin kasvaessa se pudottaa vanhoja alimmaisia lehtiä pois ja jatkaa kasvuaan yläpäästä. Lehdet kasvavat aina pareittain, eri puolille vartta, kuin kiertäen. Varren voi katkaista ja laittaa juurtumaan vesiämpäriin/lasiin kasvin koosta riippuen. Kasvin sisältä tulee valkoista maitiaisnestettä, jos varren katkaisee. Lapsiperheille ja eläinystäville tiedoksi, että tämä kasvi on myrkyllinen juuresta latvaan!

Tieteellinen luokittelu

Domeeni:
Aitotumaiset (Eucarya)

Kunta:
Kasvit (Plantae)

Alakunta:
Putkilokasvit Tracheobionta

Kaari:
Siemenkasvit Magnoliophyta

Alakaari:
Koppisiemeniset Magnoliophytina

Luokka:
Kaksisirkkaiset Magnoliopsida

Lahko:
Malpighiales

Heimo:
Tyräkkikasvit Euphorbiaceae

Suku:
Tyräkit Euphorbia

Laji:
leuconeura

Kaksiosainen nimi

Euphorbia leuconeura
Boiss.

 

Näin paljon ostettu "vakaus" maksaisi – mistä rahat?

 

Analyysi: Pelkkien tukiluottojen avulla velkakriisi tuskin ratkeaa. Tai sitten apurahaa on pantava liikkeelle rutkasti runsaammin kuin tähänastiset "pelastuspaketit". Taloussanomat laski, kuinka paljon kriisimaiden "vakauttaminen" rahan voimalla maksaisi – ja kuinka suuri olisi Suomen osuus. Lukemat ovat karseita tai jopa mahdottomia.

Viidellä kriisimaalla tuota julkista ja rahoitusalan velkaa on yhteen laskien vähän yli kahden vuoden kokonaistuotannon arvoa vastaava määrä. Rahasummana ilmaisten tämän lajin velkaa on suurin piirtein 7 000 miljardia euroa.

In five of the crisis on land not produce the public and financial sector debt adds up a little over two years, the total production value of this quantity. Sum of money to indicate this type of debt is approximately 7 000 billion.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/06/17/nain-paljon-ostettu-vakaus-maksaisi-mista-rahat/201231635/170

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti