Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Pieni makrokuvaus safari takapihalla.A small macro shooting safari in the backyard.Una macro pequeño safari de tiro en el patio trasero.Um safari tiro pequena macro no quintal.Ein kleines Makro-Aufnahmen Safari in den Hinterhof.Un safari petite macro tir dans la cour.Una piccola ripresa macro safari nel cortile.Небольшой сафари макросъемки во дворе.裏庭にある小さなマクロ撮影のサファリ。

 

 

Meiltä on kivenheiton, no kahden päässä  autiotalo jonka pihapiirissä olen ötököiden, hyönteisten makrovalokuvausta harrastanut. Valokuvaus pinta-ala on pienentynyt uuden omakotitalon rakentamisen johdosta. Vielä on kuitenkin sen verran “koskematonta” hylättyä pihaa jäljellä että makrovalokuvaus kohteita löytyy.  Sen verran suojaisaakin on että valokuvaaja voi persepystyssä kontata pitkin kankaita ja voi vaikka lankuttaakin jos siltä tuntuu, suuremmin huomiota herättämättä.

 

ötökkä safaari 049

Kun alkaa pieniä kohteita valokuvaamaan, pitää palauttaa mieleen että käyttää mahdollisimman nopeaa suljinaikaa.  Pienikin tuulenvire heilauttaa kasveja ja valokuvasta tulee helposti epäterävä.

ötökkä safaari 010

Ensimmäinen  tämän kesän perhosvalokuva. Lienee ruutuperhosiin kuluva yksiö, aika pieni.

ötökkä safaari 018

Aamu oli märkä, mutta Etana näytti sarvensa ja päivästä tulikin aurinkoinen. Kapeaa siltaa pitkin etana aikoo siirtyä kasvin lehdeltä toiselle.

ötökkä safaari 029

Pekka pekka näytä sarves - Pekka Pouta goes :( – YouTube

Ei muuten löytynyt

YouTubesta  etanan etana näytä sarves, onko huomenna pouta lastenlaulua

Hämähäkkikin odotteli auringon kuivattavaa vaikutusta.

Kastehelmet hämähäkinseitissä  ja hämähäkki

ötökkä safaari 084

Kun rakastuu, niin ulkonäöllä ei ole väliä.

ötökkä safaari 095

Ovatko nämä turilas ja jäärä vai luteitten  lahkoon kuuluvia? Ja kumpi on kumpi.

Makrovalokuvaus on yksi niistä asioista jonka takia ei kannata lähteä “merta edemmäs kalaan” omalta takapihalta tai lähipuistoista ja metsistä kyllä löytyy joka neliömetrillä outoa ja ihmeellistä kun maltaa tarpeeksi läheltä katsoa.

 

Näitkö jonkun näistä perhosista? Tarkista faktat oppaasta.

 

Luulitko tuntevasi? Kreikassa ja Turkissa matkaileva joutuu olemaan tarkkana, ku

Luulitko tuntevasi? Kreikassa ja Turkissa matkaileva joutuu olemaan tarkkana, kun uskoo näkevänsä tutun sitruunaperhosen. Jos etusiiven etureuna on hiukan kupera eikä kovera, laji onkin idänsitruunaperhonen (kuvassa).

Digitaalinen valokuvaus tuottaa luonnon tuntemuksen vallankumousta. Nyt voivat mattimeikäläiset ottaa perhosista kuvia ja vertailla niitä netissä julkaistuihin. Netistä saa myös määritysapua, joko vertaistukea tai myös ammattilaisten näkemyksiä.

Internet ja jokamiehen huippulaatuiset kuvat eivät kuitenkaan ole syrjäyttäneet perinteisten kuvallisten määritysoppaiden kysyntää. Erinomaiset oppaat taas lisäävät alan harrastusta ja parantavat kuvatarjontaa.

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/112546-naitko-jonkun-naista-perhosista-tarkista-faktat-oppaasta

 

 

Tyrni voi ehkäistä kakkostyypin diabetesta

www.ts.fi

Tyrnin nauttiminen saattaa vähentää riskiä sairastua kakkostyypin eli aikuistyypin diabetekseen. Turun yliopiston tutkimuksessa on havaittu, että tyrni parantaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti