Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Nyt kun vauhtiin on päästy, niin lisää makro valokuvia, mut haitaaks se.Now, when the speed has been reached, then add the macro photographs, but impede it.Ahora, cuando la velocidad se ha alcanzado, a continuación, añadir las fotografías macro, pero impidan.Agora, quando a velocidade tiver sido atingido, em seguida, adicionar as fotografias macro, mas impeçam.Nun, wenn die Drehzahl erreicht ist, fügen Sie dann die Makro-Fotografien, sondern behindern sie.Maintenant, lorsque la vitesse a été atteint, puis ajouter les photos macro, mais de l'entraver.Ora, quando la velocità è stata raggiunta, quindi aggiungere le fotografie macro, ma la ostacolano.Теперь, когда скорость была достигнута, а затем добавить макро фотографии, но препятствовать его.今、スピードに達したときに、マクロ写真を追加し、それを妨げる。

 

Nyt näyttää vahvasi siltä että tässä menee jokin aika makro valokuvauksen merkeissä. Vaikka olen jo parikesää harrastanut makrovalokuvausta ja lähiluonnon ötökät ja hyönteiset ovat pääasiassa samoja kuin edellisinä kesinäkin, niin aina löytyy uusia variaatioita jotka tekevät valokuvasta erilaisen. Tällä kertaa se oli pistiäisen ratsastus leppäkertun selässä. Leppäkertut syövät kirvoja ja ovat siinä mielessä petoja, nyt näyttää siltä että leppäkertuillakin on vihollisia.

 

Pistiäinen ratsastaa Seitsenpistepirkkon selässä

ötökkä safaari 157

Pistiäiset (Hymenoptera) ovat erittäin runsaslajinen hyönteislahko, josta tunnetaan maailmanlaajuisesti yli 100 000 lajia.

 

Jos toisella on murhetta elämässä, metrin päässä kaikki on toisin ja rakkautta riittää. Nämäkin taitavat taitavat kuulua luteitten lahkoon.

ötökkä safaari 063

Luteet (Heteroptera) ovat nivelkärsäisten (Hemiptera) lahkoon kuuluvia hyönteisiä. Maailmanlaajuisesti luteisiin kuuluu yli 50 000 lajia 73 heimossa, ja Suomestakin niitä tunnetaan 500.

 

Pienistä pienemmät ovat aika pieniä tämäkin kovakuoriainen ei ole paljon kukan emiä suurempi, ei edes tulitikun raapaisupään kokoinen.

ötökkä safaari 075

Kovakuoriaiset (Coleoptera) kuuluvat hyönteisten luokkaan. Kovakuoriaisia tunnetaan maapallolta noin 350 000 lajia, mikä on noin 40 prosenttia hyönteislajeista

 

ötökkä safaari 168

 

Kova työ on pienellä kukan emiä kiipeillessä

ötökkä safaari 174

Emi tarkoittaa koppisiemenisten kasvien naaraspuolisia siitoslehtiä.

 

ötökkä safaari 167

Näin pienten kohteiden kuvaamin käsivaralta luonnonolosuhteissa on luonnonvastaista ja vaatii pitkää pinnaa. Vaikka Nikon D 200 rungossa on hyvä tarkennussysteemi niin ei hyväkään silmä tahdo näin pieneen kohteeseen tarkennettua. Vaikka ei yhtään tuulisi niin valokuvaaja itse huojuu ja kun puuhataan millin syvyysterävyysalueesta niin kyllä sitä tarvitaan vähän tuuriakin että laukaisunappia on tullut oikealla hetkellä painettua. Objektiivina oli Sigma 70mm 1:2.8 DG MACRO

 

 

 

Tuntuuko että hyttysiä on erityisen paljon? "Pääjoukot vielä tulematta"

 

Valokuvaajan työ on paikoitellen vaarallista, nytkin valokuvaajan piti uhrautua hyttysen valokuvan saamiseksi.  Aika pieni reikä on hyttysen imukärsässä, mutta kun tarkkaan katsoo niin kyllä se on punainen ja valokuvaajan veri virtaa sitä pitkin hyttysen kehoon. Vain naarashyttynen imee verta.

hyönteisiä, ötököitä, parittelua 055

 

Kuvatoimisto vastavalo.fi hyttysenvalokuva maksaa alla olevan hinnaston mukaiseati:

International orders:     Photo id: 109518      Price: 48-146 EUR     Licence: Rights Managed     Order by Credit Card Information


Hintaluokka 1: Journalistinen, kirjat, informaatio, yleishyödyllinen, yksityinen ym.:
48 €
2 mediaa: 82 €
3-5 mediaa: 117 €

Hintaluokka 2: Mainonta, esitteet, yritys- ja asiakasjulkaisut, vuosikertomukset ym.:
58 €
2 mediaa: 102 €
3-5 mediaa: 146 €

http://www.vastavalo.fi/hyttynen-culicidae-imukarsa-hyttynen-109518.html

Hyönteistutkija Reima Leinosen mukaan hyttyskesästä on tulossa runsas, ja pahin on vielä edessä.

- Jos kosteutta riittää tarpeeksi niissä painanteissa, joihin hyttyset ovat syksyllä munineet, on se yhtä kuin paljon hyttysiä, Leinonen selittää.

- Tällä hetkellä näyttää siltä, että kosteutta on riittävästi ainakin suurimmassa osassa maata. Tämä tarkoittaa sitä, että hyttysiä alkaa tulla, ja osassa maata on jo tullutkin. Etelä-Suomessa on jo täysi kähinä päällä, Leinonen kuvailee.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288476145946.html

 

Politiikassa ihmettelen sitä minkä huomion 

Jussi Halla-aholle langetettu pieni  400 euron rangaistus on saanut eduskunnassa.  Eduskunta on rötösherroja täynnä ja nyt näin pientä sakkorangaistusta pidetään niin suurena että perussuomalaisten pitäisi Halla-Aho erottaa. Oliko Halla-Aho edes  vuonna 2008 eduskunnassa kun sakon aiheuttanut rikos on tapahtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti