Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Karhunköynnös (Calystegia sepium), on alkanut kiipeämään. Outo verenimijä, vatsassa verta. Karhunköynnös (Calystegia sepium) has started to climb. A strange bloodsucker, blood in the stomach.Karhunköynnös (Calystegia sepium) ha comenzado a subir. Un chupasangre extraño, la sangre en el estómago.Karhunköynnös (Calystegia sepium) hat damit begonnen, zu besteigen. Ein seltsamer Blutsauger, Blut im Magen.

 

Karhunköynnös (Calystegia sepium), myös isokierto tai elämänlanka, on kiertokasveihin kuuluva monivuotinen köynnöstävä ruoho. Karhunköynnöksellä on lukuisia alalajeja, joista Suomessa kasvaa kaksi, valkokarhunköynnös (C. sepium ssp. sepium) ja punakarhunköynnös (C. sepium ssp. spectabilis).

 

Elämänlanka on aloittanut kasvukautensa

elämänlanka 023

 

Elämänlanka on uustulokas ja Myllykoskellakin se on ollut vasta kymmenkuntavuotta. Elämänlanka nimensä se on saanut siitä että kun se kerran johonkin juurtuu, niin ei sitä tahdo millään saada kitkettyä pois.

 

elämänlanka 027

Karhunköynnös ehtii yhden kesän aikana venyä parhaimmillaan yli neljän metrinkin mittaiseksi. Tämä edellyttää jopa toistakymmentä senttiä vuorokautista kasvua – kiihkeimmän kasvukauden aikaan voi melkein nähdä kasvin kasvavan. Karhunköynnös joutuu kuitenkin nousemaan kohti korkeuksia muihin kasveihin tai säleikköön kietoutuen. Nuoret taimet tekevät hapuilevia kiertoliikkeitä löytääkseen sopivan pystyn esineen tai kasvin tuekseen. Karhunköynnös kiertyy useimpien muiden köynnöstävien kasviemme tavoin aina oikealle eli vastapäivään.

elämänlanka 036

→ Levinneisyyskartta (Kasviatlas 2008, Helsingin yliopisto)

Muita saman heimon lajeja

Aitoelämänlanka, Humalanvieras, Peltokierto

 

Haittakasvit valtaavat Suomen - laki ei estä myyntiä

 

Suomen luontoon on levinnyt kymmenittäin muualta puutarhakasveiksi tuotuja kasveja. Osasta niistä on tullut todellisia maanvaivoja. Pahimpia vastaan yritetään taistella lähestulkoon epätoivoisesti.

http://yle.fi/uutiset/haittakasvit_valtaavat_suomen_-_laki_ei_esta_myyntia/6190042

 

Outo verenimijä

Juhannuksena tein tähän blogiin huumorimielellä jutun vihreästä mutantti hyttysestä. Nyt se sitten vähän kolahti omaan nilkkaan kun katselin eilisiä valokuvia. Matkassa oli Nikon 16-85 yleisoptiikka, kun tuulinen sää ei oikein suosinut hyönteiskuvausta. Eikä yleisoptiikalla saa oikein läheltä ötökästä kuvaa otettua, mutta pakko oli koettaa. Kuvia tietokoneen ruudulta katsoessa paljastui että tällä hyönteisellä on hyttysentapaan vatsa täynnä verta. Ketähän tai mitä se on kupannut?

 

elämänlanka 020

Mahtaako tämäkin olla joku uustulokas?

Outo verenimijä

elämänlanka 020

 

Pohjoisen eläimet poseeravat riistakameralle – katso kuvat!

Riistakamerat olivat tallentaneet luontohetkiä vailla vertaa: komean uroshirven patsastelemassa Utsjoen paljakalla, muutamaa päivää myöhemmin saman suolakiven ympärillä näkyy kyömyselkäinen karhu.

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194745862264/artikkeli/pohjoisen+elaimet+poseeravat+riistakameralle+katso+kuvat+.html

Värriön luontopäiväkirja - Varrio nature diary

http://varrio.blogspot.fi/

 

 

Yli sata vuotta piileskellyt konna löytyi Sri Lankassa

 

Kadonneeksi luultu konna löytyi 133 vuoden piileskelyn jälkeen Sri Lankasta.Kadonneeksi luultu konna löytyi 133 vuoden piileskelyn jälkeen Sri Lankasta.

Kuva: L.J.Mendis Wickramasinghe

 

Sri Lankassa on iloittu vanhan konnalajin löytymisestä. Laji, jonka luultiin kuolleen sukupuuttoon jo aikoja sitten, esiintyi luonnonsuojelualueella ilahduttavan runsaslukuisena, raportoivat srilankalaistutkijat Zootaxa-sarjassa.

Adenomus kandianus kuvattiin tieteelle uutena lajina Sri Lankassa vuonna 1872, ja viimeinen havainto siitä tehtiin vuonna 1876. Tämän jälkeen konnaa on koetettu etsiä lukuisissa kenttätutkimuksissa, mutta siitä ei ole näkynyt jälkeäkään.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Yli+sata+vuotta+piileskellyt+konna+l%C3%B6ytyi+Sri+Lankassa/a1305577825517

Aina vaan ikäviä uutisia:

26.06.2012 10:03:15

Vantaa

raideliikenneonnettomuus: keskisuuri

MIKKO KUKKANEN

Pieni lapsi ja toinen ihminen, ilmeisesti aikuinen, ovat loukkaantuneet vakavasti jäätyään junan alle Myyrmäen ja Louhelan välisellä raiteella. Muutaman vuoden ikäistä poikalasta on hoidettu tapahtumapaikalla. Toinen uhri on kuljetettu muualle jatkohoitoon.

Henkilö ryömi, konttasi kiskoille päin makuulle ja jättäytyi siihen lapsen kanssa.
Kuljettaja ei pystyt estämään törmäystä. Lapsi ja aikuinen ihminen jäivät junan alle.

Omakaupunki.fi, Ilta-Sanomat, Iltalehti, YLE, MTV3

 

Iloisiakin uutisia on

 

Veljenpoikani Janin poika, Sisu saanut Kuhan juhannuksena

Jani Vehkalahti

49 minuuttia sitten

Juhannuskuhastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti