Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 14. kesäkuuta 2012

Ei päivää, etteikö luonnossa paritella.Not days, not in the wild to mate.Pocos días, no en la naturaleza para aparearse.Poucos dias não, em meio selvagem para acasalar.Nicht Tage, nicht in freier Wildbahn zu paaren.Peu de jours, pas dans la nature pour qu'ils s'accouplent.Non giorni, non in natura per accoppiarsi.Не дней, а не в дикой природе к спариванию.チームメイトに野生でない日はありません。

 

Kevät ja kesä on luonnossa lisääntymisen aikaa. Hyönteisiä on helppo valokuvata kun ne rakkaudentöitä harrastaessaan yleensä pysyvät paikoillaan. Perhoset ja vaaksiaiset lentävätkin yhteen liittyneinä paritellessaan ja sellaista valokuvaa en ole vielä onnistunut saamaan. En tosin ole ennen Vaaksiaisten rakasteluakaan saanut valokuvattua. Nyt olen.

 

Vaaksiaiset lemmentouhuissa.

hyönteisiä, ötököitä, parittelua 096

Vaaksiaiset (Tipulidae) on sääskiin kuuluva kaksisiipisten heimo, johon kuuluu yli 14 000 lajia. Se on suurin kaksisiipisten heimo.

 

hyönteisiä, ötököitä, parittelua 094

Täysikasvuiset vaaksiaiset ovat tyypillisesti siroja ja erittäin pitkäjalkaisia lentäjiä, joiden siipiväli on 2–65 mm. Kansankielessä vaaksiainen tunnetaan Suomessa mm. nimillä kirsisääski, kirsikkasääski, hankisääski, horkkasääski yms.

Vaaksiaiset eivät pistä eivätkä pure. Aikuisena ne ovat joko kokonaan syömättä tai juovat mettä. Vaaksiaisen toukat syövät kasveja, matoja ja pieniä toukkia. Ne ovat muiden eläinten saaliseläimiä ja merkityksellisiä ravinteiden kierrossa.

Tutkija Jukka Salmelan mukaan Suomessa on havaittu 335 vaaksiaislajia mutta niitä arvioidaan olevan kymmenittäin enemmän.

hyönteisiä, ötököitä, parittelua 109

 

Ammatikseen luontovalokuvia ottanut Hannu Hautala tarvitsee piilokojua ja 600mm objektiiveja ja niihin vielä telejatkeita sekä monen tunnin ennakkovalmistelut.  Kotkankin saa valokuvattua paremmin kun raahaa suolle sianraadon.   Minä luotan siihen että kun on saatu katsekontakti niin puhumalla selvitään lopusta. Kun linnuille ja hyönteisille puhelee lempeällä äänellä niin moni jää kuuntelemaan ja silloin niistä  on hyvä ottaa valokuva.

 

Chrysoperla carnea

hyönteisiä, ötököitä, parittelua 133

Verkkosiipiset (Neuroptera) on hyönteislahko, johon kuuluu maailmanlaajuisesti noin 5000 lajia. Ne ovat petoja sekä toukkina että aikuisina. Suomessa verkkosiipisiä on tavattu 54 lajia.

 

 

Kenkä kauppiaan unelmaasiakas

ötökkä safaari 209

Tuhatjalkaiset (Myriapoda) on niveljalkaisten alajakso, johon kuuluu pitkiä, kapeita ja monijalkaisia maaniveljalkaisia. Alajaksoon kuuluvia lajeja tunnetaan maapallolta noin 13 000. Niitä tavataan yleisimmin kosteassa maaperässä, karikkeen joukossa mutta myös mm. lahopuussa ja luolissa. Tuhatjalkaiset syövät kuollutta kasviainesta, sienirihmastoa tai muita eläimiä. Useimpien lajien piilottelevien elintapojen vuoksi näiden eläinten diversiteettiä tunnetaan verraten huonosti.

Paljon jalkoja tämä taitaa olla: Kaksoisjalkaiset (Diplopoda) – Vaihtelevan kokoisia, liereitä, kitiinipanssarin peittämiä ja kussakin jaokkeessa on kaksi raajaparia.

ötökkä safaari 214

Tuhatjalkaiset ovat varsin vanha eläinryhmä. Varhaisimmat tunnetut fossiilit sijoittuvat myöhäiselle siluurikaudelle ja lajirunsaus alkoi kasvaa devonikaudella. Fossiiliaineisto on kuitenkin niukkaa, sillä ohuen kuorensa takia tuhatjalkaiset eivät fossiloidu hyvin.

 
Otsikon aiheeseen liittyen pylly vasten pyllyä Fredi
Eurovision 1976 - Finland - YouTube

 

Nokia vahvistaa leikkaavansa Suomesta 3 700 työpaikkaa, joista 850 Salosta.

Nokia vahvistaa leikkaavansa Suomesta 3 700 työpaikkaa, joista 850 Salosta. Maailmanlaajuisesti Nokia vähentää enintään 10 000 työntekijää ensi vuoden loppuun mennessä.

"Keskitymme selvemmin kuluttajien eniten arvostamiin tuotteisiin ja palveluihin, sekä jatkamme samalla investoimista innovaatioihin, jotka ovat aina olleet tärkeitä Nokialle", sanoo toimitusjohtaja Stephen Elop tiedotteessa.

http://www.hs.fi/talous/Nokia+v%C3%A4hent%C3%A4%C3%A4+Suomesta+3700+ty%C3%B6paikkaa+-+maailmalla+10000/a1305574446698

Matkapuhelinvalmistaja sulkee tehtaan Salossa ja irtisanoo massiivisen määrän työntekijöitään. Yhtiö myös varoittaa tuloksestaan.

http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2012/06/14/nokian-tyrmays-3-700-leikataan-suomessa/201231500/12

 

Jarppi sai kutsun Jenkkeihin korkealta taholta :D

http://duudsonit.com/?p=5880

SeuraavaDuudsonit OnePiece, kovaa kamaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti