Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 22. toukokuuta 2012

Vedenpinnalla on helppo viilettää kun on painoa vähän ja pitkät jalat.Vesimittarit (Gerridae). The water surface is easy to walk on when the weight is low and the long leg. Water meters (Gerridae).La superficie del agua es fácil de caminar sobre el peso cuando es baja y la pata larga. Los contadores de agua (Gerridae).De wateroppervlak gemakkelijk lopen als het gewicht laag is en het lange been. Water meter (Gerridae).Die Wasseroberfläche ist leicht zu Fuß auf, wenn das Gewicht niedrig ist und der lange Schenkel. Wasserzähler (Gerridae).La surface de l'eau est facile de marcher sur le moment où le poids est faible et la jambe la plus longue. Les compteurs d'eau (Gerridae).La superficie dell'acqua è facile camminare quando il peso è basso e la gamba lunga. Contatori dell'acqua (Gerridae).Поверхность воды легко ходить, когда вес низкий и длинный ноги. Счетчики воды (Gerridae).水面は、重量が低く、長い脚時に歩きやすいです。水道メーター(Gerridae)。

 

 

Vesimittarit olivat ensimmäiset ötökät jotka ilmaantuivat tänä keväänä valokuvattavaksi joten innostuin seuraamaan niiden soutelua ja fysiikan lakien rikkomista veden päällä. Vesimittarit ovat ruskeanmustia, noin sentin mittaisia luteita, jotka pitkillä jaloillaan liikkuvat veden pinnalla pintajännityksen avulla.

Tänä keväänä siitepölyalerikot ovat kärsineet runsaasta siitepölystä. Siitepöly on haitannut vesimittarienkin liikkumista vedenpäällä. Vain osalla vesimittareista on siivet joilla voi pahat paikat ylittää.  Siivettömien pitää loikkia vedenpäällä jollei pääse vapaasti luistelemaan vedenpäällä.

 

Vesimittari (gerridae)loikkaa

vesimittari 091

Siitepölyisen veden pinnalla

 

amppar vesimittari 020

 

 

Vesimittari pystyy kulkemaan veden päällä ketterästi. Muutkin hyönteiset kuvittelevat pystyvänsä, mutta veden varaan jouduttuaan ne eivät enää pääse pois. Vesimittari syö näitä veden varaan joutuneita hyönteisiä.

 

amppar vesimittari 054

 

Vesimittarit aistiva raajoissa olevien tuntokarvojen avulla  veteen pudonneen saaliseläimen pyristelyt pitkän matkan päästä samalla tavalla kuin hämähäkit aistivat verkkoonsa joutuneen hyönteisen. Maalla elävien luteiden tavoin se imee ravinnon saaliista imukärsällään. Vesimittari saattaa syödä myös lajitovereitaan.

 

amppar vesimittari 064

Vesimittarit ovat todellisuudessa luteita, vaikka niitä kutsutaan mm. vesikirpuiksi ja vesihämähäkeiksi.

 

vesimittari 108

Koiras kiipeää naaraan selkään parittelussa ja saattaa sieltä käsin myös syödä naaraan nappaamia hyönteisiä.

vesimittari 028 

Vesimittarit ovat ruskeanmustia, noin sentin mittaisia luteita

kissa 033

Vesimittarin ruumiissa on vettä hylkiviä karvoja, ja lisäksi se "öljyää" jalkojaan suuaukon viereisen rasvarauhasen eritteellä. Luistelu veden pinnalla tapahtuu keski- ja takajaloilla.

 

amppar vesimittari 061

Fysiikassa pintajännitys on nesteen pinnan ilmiö, jonka vuoksi pinta käyttäytyy kuin joustava kalvo. Se mahdollistaa vesimittarien kaltaisten hyönteisten kävelyn veden pinnalla ja aiheuttaa muun muassa kapillaari-ilmiön.

 

vespa ötökkä 020
 
 
 
 
vesimittari 103
 

Ruotsin Prinsessa Estelle kastettiin

Prinsessa Estelle on kastettu Tukholmassa. Koko nimekseen pikkuprinsessa sai Estelle Silvia Ewa Mary,

http://www.satakunnankansa.fi/Ulkomaat/1194744165276/artikkeli/prinsessa+estelle+kastettiin.html

 

Tähän kevennykseksi  Anna Abreun bosat

Anna abreu 017

 

Joku niitäkin oli tästä blogista hakenut. Kovin on Anna pieni naisihminen, tämän parempaa kuvaa ei Annan boseista saanut tehtyä.

Teuvon kuvat -Teuvo images: Anna Abreu Porissa. Anna Abreu ...

Euroviisujen boikotointi ei saa kannatusta

yle.fi

Azerbaidzhanin ihmisoikeustilanne puhuttaa, mutta boikottiin ei ryhdytä

Venäjän mummuilla on nyt hyvä mahdollisuus voittaa euroviisut kun kerran Venäjän jääkiekkojoukkue voitti jääkiekon MM-2012 kisat.

 

Azerbaidzanin Bakussa ensi viikonloppuna, Finaali lauantaina 26.5.2012 klo 22.00 – 01.15 TV-2

järjestettävissä euroviisuissa Venäjää edustaa mummokuoro. Mummot esiintyvät tuohivirsuissa sekä kansallispuvuissa ja laulun viesti on: Juhlat kaikille, tulkaa ja tanssikaa. Voittaja on nyt jo valittu! 

 

Alla olevasta linkistä löytyy katseltavaksi ja kuunneltavaksi mummokuoron video

http://pietar.in/2012/03/venajaa-edustava-mummokuoro-voittaa-euroviisut/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti