Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 29. toukokuuta 2012

Valokuvaajan sormet paskastuivat.Photographer fingers bastards. Hijos de puta los dedos del fotógrafo.Fotograaf vingers klootzakken.Fotograf Finger Bastarde.Photographe doigts bâtards.Fotografo dita bastardi.Фотограф пальцы ублюдков.フォトグラファー指できそこない。

 

Olen sen jälkeen kun sain lopputilin HELA OY:stä vältellyt likaisia töitä. Polkupyörän renkaan paikkaus on kuitenkin tullut tutuksi työksi.  En tiedä onko polkupyörien renkaiden laatu huononontunut, mutta EI MINUN nuoruudessani polkupyörän renkaat näin helposti ja usein puhki menneet. Tämäkin rengas on oikein Michelin.

pyörä rengas 003

Kahta työkalua tarvitaan, Hylsyavainta ja Jakoavainta

pyörä rengas 004

Jakoavaimella avataan polkupyörän akselin mutterit. Jakoavain on Bahco laatua http://www.bahco.com/catalogue/english.html

pyörä rengas 006

 

Pojat on poikia ja tällää kertaa he olivat vaihtaneet polkupyörien takapyöriä päittäin, mutta ne eivät ole Standardi osia keskenään ja tässä oli liian lyhyt jarrurauta, joten olen joutunut soveltamaan sen kiinnityksen polkupyörän takahaarukkaan U mallisella kierretangon pätkällä. Siinä on 5mm kierteet, mutterissa tietysti myös ja avaamiseen tarvitaan hylsyräikkä avainta Facom

http://www.facom.com/fr-en/a-528-Catalogue-and-Brochures-.html

 

pyörä rengas 010

 

Kun pyörä on saatu irti rungosta, alkaa varsinainen renkaanpaikkaus työ. Tällainen pullea rengas on aika löysä että voisi sormin vääntäenkin lähteä paikaltaan.  Työtä kuitenkin helpottaa rengas rauta. Tässä tapauksessa se kyllä on muovia. Rengas rauta työnnetään renkaan ja vanteen väliin ja sillä väännetään rengas irti. Älä missään tapauksessa Käytä ruuvimeisseliä.

pyörä rengas 011

Kun sisärengas on saatu esiin, pitää etsiä vuotokohta, reikä. Renkaaseen pumpataan ilmaa ja kuunnellaan missä sihisee. Normaalinkokoiset reiät löytyy kyllä kuuloaistin avulla.  Mutta jos ei , niin sitten pitää upottaa rengas vesiämpäriin, silloin ei voi olla reikää havaitsematta, ilmakuplat pitävät siitä huolen.  Kun reikä on löytynyt, käytetään renkaanpaikkapakkauksesta löytyvää karhenninta. Se on joko pieni santapaperin pala tai tällainen metallinen.  Sillä karhennetaan kumissa olevan reiän ympäristö, aika reilulla kädellä.

pyörä rengas 012

Sitten pursotetaan ja levitetään vulkanoiva liima vuotokohtaan.  Tärkeintä on että maltaa viitisen minuuttia odottaa liiman kuivumista ennen kuin asettaa paikan paikaleen. 

pyörä rengas 013

Varsinkin Tip Top paikat ovat laadukkaita ja niiden reunat eivät repsota.

http://www.bikeshop.fi/Paikkarasia_TipTop_TT05/ekauppa/p660653/

pyörä rengas 014

Kun rengas on saatu paikattua pitäväksi tehdään renkaanasennus takaisin paikaleen. Ja ei kuin takaisin baanalle. Mutta muista ette väännä päälirengasta ruuvimeisselillä takaisin vanteen päälle.

 

Juuri nyt: Linja-auto paloi rajusti Härmälässä

Paunun linja-auto on palanut voimakkaasti Tampereen Härmälässä tiistaina aamulla. Palopaikalta on noussut sankkaa savua, joka on herättänyt huomiota laajalti. Musta savupatsas on näkynyt toiselle puolelle Pyhäjärveä.

Katso kuva aamulehdestä

Aamulehti.fi seuraa tilannetta.

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194745092648/artikkeli/juuri+nyt+linja-auto+paloi+rajusti+harmalassa.html

 

 

Aurinkoinen sää tänään, mutta ulkolämpömittari näyttää vain + 9.3 asteen lämpötilaa, jonkin verran tuuleekin niin taitaa tuntua vielä kylmemmältä. Pitäisi tästä lähteä uutta objektiivia postista hakemaan ja sinne on on matkaa meiltä yli kolme kilometriä. Täytyy varmaan kaivaa kaapista vielä pitkät kalsarit jalkaan kun lähtee sinne pyöräilemään. Noormarkun posti sijaitsee Rauhalammintien Siwassa ja vanhemmille ihmisille hankalan matkan päässä, varsinkin talvella.

sää tänään 003

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti