Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Puolasta piti tämäkin Graffiti Poriin tilata.Poland had to be ordered this one Graffiti in Pori.Polonia tuvo que pedir el Graffiti uno en Pori.Polen moest worden besteld dit Graffiti in Pori.Polen musste bestellt diese ein Graffiti in Pori werden.La Pologne a dû être commandé ce Graffiti celui Pori.La Polonia doveva essere ordinato questo uno Graffiti in Pori.Польша была быть заказана эта Граффити в Пори.ポーランドはポリでこの落書きを命じなければなりませんでした。

 

Niin vaan on tämäkin taidemuoto saanut hyväksynnän. Suomeen ensimmäiset graffitit ilmeistyivät vuonna 1979 viikkoa ennen vappua Oulun yliopistokaupunkiin.Suomen iltapäivälehdet laittoivat uuden graffititaiteen ensimmäisen ilmentymän maassamme etusivuilleen ja lööppeihinsä otsikoin: "Kansainvälinen nuorisovillitys iski Suomeen." Asiasta myös keskusteltiin kiivaasti, ja jo silloin graffititaide sai omat sekä puolesta- että vastaanpuhujansa. Tekijät jäivät, ilmeisesti saamansa odottamattoman suuren huomion vuoksi, ja ankarien rangaistusten pelossa tuntemattomiksi, mutta huhut kertovat heidän olleen silloisia arkkitehti- ja lääketieteenopiskelijoita, jotka nykyisin toimivat kunnioitettuina yhteiskuntamme jäseninä. Nyt sitten on oikein tilattuna työnä tehty graffiti Asunto oy Porin Antinkatu 13:n päätyseinään. Graffiti on liitetty Porin kaupungin taidekokoelmiin joten siitä aiheutuneet kustannukset eivät jää teoksen hankkimiseen vaan sitä pitää myös huoltaa ja porin ilmasto ei ole kovin ystävällinen ulkomaaleille.

 

pori tori 012

Porissa Antinkatu 13 Liikekulman julkisivuun toteutettiin  suuri seinämaalaus viikolla 19. Maailmankuulu puolalainen katutaiteilija M-city maalasi teoksen osaksi Porin kaupungin taidekokoelmaa.
Porin taidemuseo järjestää yhteistyössä Asunto oy Porin Antinkatu 13:n kanssa Street Fest -nimisen katujuhlan juhlistamaan teoksen valmistumista 11.toukokuuta. Seinämaalaus ja katujuhla ovat osa Porin taidemuseon Street Art - The New Generation -näyttelyn ja kaupunkitaideprojektin ohjelmistoa.

Ja pitikö tämäkin työ tilata ulkomailta, varmaan siksi että tämä on porin kaupungin oma pieni guggenheim.

 

Olisi työn voinut tilata suomalaiseltakin kuvataiteilijalta, Onhan Kuvataiteilija  ja graffititaidetta 25 vuotta tehnyt Tero Karvinen valittu kesäkuussa 2011 Pirkanmaan läänintaiteilijaksi.

 

Muutenkin kun Porin kauppatoria silmäilee on vaikea kuvitella että Pori on vielä 1800 luvulla ollut vireä kauppakaupunki, hyvien liikenneyhteyksien vuoksi( lue Kokemäenjoki)

pori tori 004

Nyt Porin kauppatorilla oli vain muutama kesäkukka toripöytä

pori tori 002

 

pori tori 008

 

pori tori 005

 

Se on kesä nyt

Näin juuri äsken pääskyspariskunnan

Ukkoskausi käynnistyy – Fortum varautuu jo tänään sähkökatkoihin

www.hs.fi

 

Elämää ja entropiaa

www.eskoseppanen.net

Esko Seppäsen kotisivu

 

Porin perusturvan poliistutkinta saattaa laajeta

Porin tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Oiva Kaltiokummun mukaan ei voi olla niin, että toisten virkamiesten toimia tutkitaan ja toisten ei, jos tapaukset ovat samankaltaisia. Kaupunginhallitus on jo aiemmin tehnyt tutkintapyynnön entisestä sairaalapalvelujohtajasta Matti Kukolasta.

 

Ompa hassu tilanne sijoitusmarkkinoilla.  Yleensä kun pörssikurssit laskevat, kullan hinta nousee.  Nyt kuitenkin kullan hinata on laskenut tammikuiselle tasolle ja tänäänkin lasku jatkuu yli -12% vauhtia.

Those Revolting Europeans

www.nytimes.com

How dare the French and Greeks reject a failed strategy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti