Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 14. toukokuuta 2012

Noormarkunjoessa liikaa vettä rentukoille.Munamiehen auto. Noormarkku River rentukoille too much water.Noormarkku río rentukoille demasiada agua.Noormarkku rivier rentukoille te veel water.Noormarkku rentukoille Fluss zu viel Wasser.L'eau de la rivière Noormarkku rentukoille trop.Noormarkku fiume rentukoille troppa acqua.Noormarkku реки rentukoille слишком много воды.Noormarkku川rentukoilleあまりにも多くの水。

 

Tähän aikaan vuodesta on jo aiemmin saanut rentukoita valokuvattua. Tänä vuona ne ovat kuitenkin antaneet odottaa itseään. Eilen selvisi kuitenkin että kyllä rentukat ovat alkaneet kukkia, mutta Noormarkunjoen vesi on liian korkealla ja rentukat kukkivat jo veden alla.

hanne puun kukat 024

Vain muutaman kukan varsi oli kasvanut niin paljon että kukinto on vedenpinnan yläpuolella.

hanne puun kukat 017

Aivan lähiaikoina joen rannat varmaan ovat keltaisena rentukan kukista. Luonto herää loistoonsa kovaa vauhtia, vaikka nytkin ulos katsoessa vaikuttaa siltä ettei aurinko taida tänään paljon lämmittää.

hanne puun kukat 026

Tuomen kukatkin ovat jo nupullaan

hanne puun kukat 035

Samoin Vaahterankukat

hanne puun kukat 041

Keltainen väri on nyt keväällä vallitseva kukkien väri. Narsistit Noormarkun Finbyyntien kiertoliittymässä

hanne puun kukat 010

Noormarkun keskustassa Finbyyntien varressa on niin paljon liikennemerkkejä että se vähän kummeksuttaa, eikö vähempikin riittäisi. Jyväskyläkin on sen verran pitkällä että jos sinne joku täältä lähtee niin varmaan muutenkin osaa sinne suunnistaa, onhan valtaosassa autoja nykyisin navigaattori.

 

Navigaattori löytyy varmaan vuoden 2011 Putouksen sketsihahmokilpailun voittaja Munamiehen autostakin

318285_3618286609272_1037092236_3311621_525264308_n munamiehen auto

 

Leican kamera myytiin yli 2 miljoonalla Eurolla

Taloussanomat kertoo että Harvinainen Leica-kamera myytiin huutokaupassa Itävallassa 2,16 miljoonalla eurolla. Se on huutokaupan pitäjän mukaan kallein koskaan myyty kamera.

Vuonna 1923 valmistettu Leica myytiin wieniläisessä huutokaupassa nimettömänä pysyttelevälle yksityiselle eurooppalaiselle keräilijälle.

Kamera toimii edelleen. Se on yksi arviolta 25 valmistetusta Leican 0-sarjan kameran testiversiosta. Vain puolet testikameroista on säilynyt.

A Leica O series, the 1923 camera - AFP

Ensimmäiseksi asiasta uutisoi http://www.deccanchronicle.com/

http://www.deccanchronicle.com/channels/sci-tech/gadgets/1923-leica-camera-fetches-216-million-euros-auction-916

 

 http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/05/13/leican-kamera-myytiin-yli-2-miljoonalla/201229284/12

 

 

 

Vaikuttaa siltä ettei sähkönjakeluyhtiöillä ole jäänyt oppia Tapani myrskystä. Ei ainakaan se oppi ole jäänyt päähän että suomessakin ajoittain tuule vähän reippaammin ja puita kaatuu sähkölankojen päälle. Vuodenvaihteesta on kulunut jo sen verran aikaa että olisi luullut että olisi ehditty sähkölinjat käydä läpi ja tehdä tarpeeksi avarat johtokujat etteivät kaatuvat puut ulottuisi linjojen päälle.   Sama koskee myös Destiaa maanteiden pientareilta kaatuvien puiden poistoon.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194742867157/artikkeli/juuri+nyt+tuuli+kaataa+puita+ja+katkoo+sahkoja+pitkin+satakuntaa.html

 

Sähkökatkot kartalla (runkoverkon sähköviat)

Automaattinen karttapalvelu näyttää tiedot runkoverkon piirissä olevista häiriötilanteista ja suunnitelluista työkeskeytyksistä.

 

http://www.fortum.com/countries/fi/yksityisasiakkaat/asiakaspalvelu-ja-ohjeet/hairiot-ja-vikailmoitukset/sahkokatkot-kartalla/pages/default.aspx

1 kommentti:

 1. I'm impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that's both educative and interesting, and let me tell you, you have hit the nail on the head.
  The problem is something that not enough men and women are
  speaking intelligently about. I'm very happy that I came across this during my hunt for something concerning this.

  my website; voyance gratuite

  VastaaPoista