Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 3. toukokuuta 2012

Mitä uros Västäräkki luuraa…Valtio säästää pelastustoimenkin pilalle. What male White Wagtail hiding ...Lo que oculta masculina lavandera blanca ...Wat mannen Witte kwikstaart verstopt ...Was männliche Bachstelze Versteck ...Qu'est-ce mâle cachette Bergeronnette blanche ...Che maschio nascondiglio ballerina bianca ...То, что мужчина скрывается белая трясогузка ...どのような男性の白セキレイの隠蔽...

 

 

No naarasta tietenkin. Vapunjälkeiset säät tuntuvat viilenevän, eilenkin oli piti oikein hansikkaita käyttää ulkoillessa. Mitään kummempaa valokuvattavaakaan en olettanut löytävänäni.  Västäräkki uros kuitenkin käyttäytyi vähän oudosti ja pörhisteli sulkiaan ja nyökkäili omituisesti.  Muita Västäräkkejä ei näkynyt mailla halmeilla.

 

volkkari västäräkki 017

Seurasin tilanteen kehitystä ja näppäilin  kuvia uroksesta. Ja selvisihän se lopulta että kyseessä soidinmenot. Mutta kun valokuvaaja on sokea, eikä näe mitä ympärillä tapahtuu, niin jäävät kuvat puolitekoisiksi. Kuvan vasemmassa alareunassa kyyristelee harmaa naaras Västäräkki ja uros sitä katselee

volkkari västäräkki 019

Samoin tässä kuvassa, ei olisi tarvinnut kuin parisenttiä kääntää kameraa vasemmalle, niin olisivat molemmat linnut näkyneet.

volkkari västäräkki 020

Tässä naaras on keskemmällä, ruohikon suojassa, pyrstö pystyssä. Uros näyttää kokoansa suuremmalta.

volkkari västäräkki 021

Ja sitten se olikin jo ohi

volkkari västäräkki 022

Pitäisi varmaan hankkia uudet silmälasit että näkisi paremmin mitä maailmassa tapahtuu.  Toisaalta ei taitaisi olla pahitteeksi vaikka koko pään vaihtaisi. Luonto elää kevättä normaalin tahtiin mutta valokuvaaja ei millään malttaisi enempää kesäntuloa  odotella.

 

Lapinlahden Linnut Metsot soitimella:

Metsot soitimella - YouTube

 

Tätä ei ole vieläkään uutisoitu Almamedian lehdissä

Sokeita ovat valtionhallinosakin

Pelastuslaitokset eivät saa enää Suomen valtiolta tukea pelastus kalustoon

Valtio lopettaa kokonaan valtionosuuksien maksamisen pelastustoimen isoihin hankintoihin. Kuntarahoitteiset pelastuslaitokset ovat tähän asti saaneet valtionosuutta kalliimpiin, tärkeimpiin hankintoihinsa kuten sammutus- ja säiliöautojen uusimiseen.

Tuki loppuu jo tämän vuoden lopussa.

paloasema pukki 023

Onneksi Noormarkkuun ehdittiin saamaan uusi säiliöauto jo viime vuonna. Pelastus ajoneuvoille ei vuosittain paljon tule ajokilometrejä mutta kyllä aika syö niitäkin ja tämä valtion säästö toimi näkyy varmaan joskus kymmenen-viidentoista vuoden päästä.  Pienimillä paloasemilla kuten Lassilan VPK:lla varmaan jo aiemmin kun se on joutunut tulemaan toimeen “perintö” kalustolla joita se on saanut käyttöönsä Noormarkun vanhoiksi käyneistä ajoneuvoista.  Muuallakin Suomessa varmaan on muitakin pieniä VPK:ita joissa ei kalustolla ole hurraamista.

Savon Sanomat uutisoi

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/valtio-hylkaa-paloasemat/1191745

 

Satakunnan Kansa

Kovaa kritiikkiä pelastusjohtajalle

Tämän jutun kommentit kannattaa käydä lukemassa:

http://www.satakunnankansa.fi/lehdessatanaan/1194741024022/artikkeli/kovaa+kritiikkia+pelastusjohtajalle.html

Puhelin numero 0468784156 Autoliitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti