Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 31. toukokuuta 2012

Käynti Noormarkun Terveysasemalla.Visiting Noormarkku health center.Visitar Noormarkku centro de salud.Een bezoek aan Noormarkku gezondheidscentrum.Besuch Noormarkku Gesundheitszentrum.Visiter Noormarkku centre de santé.Visitando Noormarkku centro benessere.Посещение Noormarkku оздоровительный центр.Noormarkkuヘルスセンターを訪問。Tarjolla 15 euroa ilmaista rahaa.We offer 15 euros free money

 

Toissa päivänä polkupyöräilin Noormarkun postissa ja eilen sitten jouduin käymään Noormarkun Terveysasemalla.

terveysasema makkarakoski 002

Äidin käyttämät apuvälineet palautettiin Noormarkun Terveysaseman apuvälinelainaamoon. En voinut vastustaa kiusausta pyytää Nikoa ottamaan valokuvaa minusta kun rolaatorin avulla kävelen kohti terveysaseman ovea. Tämä on tulevaisuuden valokuva siitä miltä näytän seniorikansalaisen iän saavutettuani.

 

Hautausmaalla näytti olevan putkityöt menossa. Saadaan varmaan uusia kastelukannun täyttö pisteitä.

terveysasema makkarakoski 004

 

Äidin hauta oli nyt luotu umpeen ja kukat aseteltu kauniisti.  Sään kylmenemisestä on ollut se ilo että kukat ovat säilyneet tuoreen näköisinä.

terveysasema makkarakoski 005

 

A Ahlström Oy:n uuden vesivoimalan rakennustyö on alkanut Noormarkun joen Makkarakoskella.  Uusi voimala rakennetaan vanhan, vuonna 1914 valmisuneen voimalan kupeeseen.  Aluksi joen uomaa syvennetään parilla metrillä.

terveysasema makkarakoski 015

Museovirasto haluaa säilyttää vahan vesirataan joka on kankipajan isolle vasaralle välittänyt voiman.

kasveja 037

 

 

ilta  aamu kuvia 072

 

Poristakin  oli lapsia tuotu tätä ihmettä katsomaan.

terveysasema makkarakoski 011

 

Hyvä elämä, hyvä kuolema

Esko Valtaoja kolumni Turunsanomista

Taas kerran on alettu keskustella eutanasiasta, ja taaskaan mitään ei tapahdu, vaikka kansan enemmistö, saattohoidon asiantuntijat ja uusi presidenttikin suhtautuvat armokuolemaan myönteisesti. Kuten aina, äänekkäimpiä vastustajia ovat vähiten tietävät. On aika antaa todelisen asiantuntijan puhua – haudan takaa.

Rakas ystäväni Leena oli saanut kuolemantuomion: sappitiehytsyöpä. Leena ei pelännyt kuolemaa, mutta hän pelkäsi kipuja ja avuttomaksi joutumista – elämänsä arvokkuuden menetystä. Hän myös tiesi, mitä pahimmillaan oli odotettavissa.

”Kun maksani lakkaa toimimasta, vatsaan alkaa kertyä vettä. Pullistun kuin viimeisillään lasta odottava. Kivut ovat kovat, sillä maha painaa keuhkoihin. Tällaisena vesipallona on vielä sinniteltävä ainakin viikkoja, ehkä kuukausia. Tuomioni on epämääräisen pituinen, ja siihen kuuluu ikävä kyllä myös kidutus nykyisten ja tulevien kipujen muodossa. Lopulta en ole enää itseni, mutta rangaistus jatkuu yhä. Vankilatuomiona tämä katsottaisiin epäinhimilliseksi. Kukaan ei myöskään pystyisi katsomaan parantumattomasti sairaan lemmikkinsä kärsimyksiä viikkotolkulla.”

Leena toivoi eutanasiaa, jossa ”toivottomasti sairastuneet saisivat terapiaa ja muunlaista apua sekä halutessaan armopillerin”. Hän raivosi barbaarista lainsäädäntöämme vastaan, joka riistää oikeuden saada hyvän elämän lopuksi hyvän kuoleman. Leena vetosi minuun: auta, jos pahin toteutuu. Ja kerro muille mitä sanoin, millaista oli kuolla vailla armoa.

Uskonnollisen paatoksen lisäksi eutanasiaa vastustetaan väittämällä, että sitä ei tarvita. Saattohoito on järjestetty hyvin, ja kipuja lievitetään tehokkaasti viimeiseen saakka; jokainen saa ihmisarvoisen, arvokkaan lopun. Hölynpölyä.

Lannistumaton tahto piti Leenan toimintakykyisenä kuukaudesta toiseen, mutta dreeniputket ja kipukohtaukset vaativat jatkuvaa hoitoa. Vehmaalla ”saattohoito” tarkoitti elävältä hautaamista Uudenkaupungin sairaalan vuodeosastolle. Kahdeksantuhatta euroa pelasti Leenan saattohoitokotiin siksi aikaa, että hän sai muutettua itsensä ja miehensä kirjoille Turkuun ja kaupunki alkoi vastata kustannuksista.

Mutta sekään ei poistanut pelkoa tulevasta. ”Vanha nainen on huutanut jo pari viikkoa. Pian hänetkin pakataan arkkuun. Milloin minun huutoni alkaa häiritä naapurien unta, ja kuinka pitkään minun kidutustani kestää? – Edellispäivänä paikalle pyyhälsi taas uusi hoitaja, joka käsitteli minua kuin makkaraa. Tuli ovesta sisään, jätti oven tietty auki, repäisi peiton päältäni ja housut jalastani! Hän varmasti luuli, että yksi pusseistani on jo pissapussi (eivät yleensä välitä tietää etukäteen, mikä meitä kutakin vaivaa – kipulääkkeitä vain kitaan). Käskin hänet pitää näpit irti minusta, mutta lohdutin, että pian hän ja muut pääsevät kierittelemään minua ihan makunsa mukaan.”

Leena sai hyvän kuoleman, rauhallisen uneen vajoamisen vain viikkoja sen jälkeen kun hän oli viimeistellyt uuden kirjansa. Mutta siihen tarvittiin paljon onnea, rahaa, suhteita, hyviä lääkäreitä ja hoitajia, ja läheisten jatkuvaa aktiivisuutta. Ilman niitä Leenan pahimmat pelot olisivat voineet toteutua. Kuten ne toteutuvat monella muulla.

Lupasin Leenalle tehdä parhaani eutanasian edistämiseksi, jotta kenenkään ei enää tarvitsisi kokea samaa tuskaa ja pelkoa kuin hänen. Viimeisessä viestissään työtovereille Leena kirjoitti näin: ”Kannustan teitä kaikkia äänestämään tulevaisuudessa armokuoleman puolesta: ollaan yhtä arvokkaita kuin lemmikkimme!”

 

Kirjoittaja on avaruustähtitieteen professori
Turun yliopistossa.

Esko Valtaoja

http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/324640/Hyva+elama+hyva+kuolema

 

Tarjoan ensimmäiselle joka ehtii 15 euroa ilmaista pelirahaa.

15€ lunastaminen on helppoa: hyödynnä lahjakoodi osoitteessa www.kolikkopelit.com/lahja ja avaa pelitilisi. Pääset pelaamaan ilmaisella 15 eurolla välittömästi.

Ilmaisella 15 eurolla voit pelata riskittömästi kaikkia tuttuja pelejä, kuten Hedelmäpeliä, JokeriPokeria, Kenoa, Rulettia, Black Jackia ja monia muita.  Peleissä on yli miljoonan euron edestä pääpalkintoja.

Tämä on kopio Susanna Seppälän Kolkkopelit.com Asiakaspalvelupäällikön lähettämästä  kirjeestä.

Itse en tällä hetkellä ole pikkurahan puutteessa,joten tarjoan tuon lahjakoodin ensimmäiselle Teistä tässä blogissa kävijälle joka haluaa kokeilla onneaan.

Huijausta koko 15 euron peliraha, koukkuun yritetään ihmisiä saada.

 

Mummun postilaatikossa oli myös kirje jonka lahjakoodi on olkaa hyvä ja käyttäkää sekin hyväksenne

Ilmoitathan mikäli onni suosii rohkea, kommentoimalla.

”Epäselvyydet ratkaistaan Costa Rican tuomioistuimessa” – Kolikkopelit.com hämmästyttää poliisissa

Viranomaisilla on hankaluuksia puuttua rahapeliyritys Kolikkopelit.comin markkinointiin. Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikön Jouni Laihon mukaan yritys toimii ilmeisesti ulkomailla, missä suomalaisviranomaisilla ei ole toimivaltaa

Ihmiset ovat saaneet markkinointikirjeitä koteihinsa ympäri Suomen. Kirje tarjoaa sivustolle 15 euroa pelirahaa. Poliisi selvittää parhaillaan, mistä yritys on saanut osoitetiedot.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194745678272/artikkeli/+epaselvyydet+ratkaistaan+costa+rican+tuomioistuimessa+kolikkopelitcom+hammastyttaa+poliisissa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti