Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 10. toukokuuta 2012

Eilen kävin Porin hautaustoimistoja vertailemassa.Yesterday I visited the cemetery offices, comparing the Pori.

 

Kuoleman tuomia tehtäviä, käytännon asiotita pitää hoitaa vaikkei oikein jaksaisikaan. Eilen kävin Porin hautaustoimistoissa Arkkuja ja oheis palvelujen hintoja vertailemassa avaimet käteen periaatteella.

1234,0318  arkku

 

Suuria hintaeroja hautaustoimistojen hinnoissa ei ole. Mutta sen huomasi että niissä ei ole totuttu siihen että asiakas kyselee liian tarkkaa kustannusarviota.

Ensimmäisessä hautaustoimistossa käytös naismyyjällä  muuttui ylimieliseksi ja myyjä hymähteli, liki naureskeli. Ja kaksi mieshauturia maleksi nurkissa.

Toisessa hautaustoimistossa oli yksinäinen nainen jonka käytös oli asiallista ja kuljetuspalvelu hautajaispäivänäkin toimi.  Tänne varmaan palaamme.

Kolmannessa Hautaustoimisto ensimmäiseksi tervehti koira eikä miesmyyjä edes noussut pöytänsä takaa kättelemään. Ja puhe alkoi kysymyksellä “millaiset pidot olette aikoneet pitää”

Se hänen kunniakseen on sanottava että häneltä sai sellaisia vero vinkkejä joista muissa  hautaustoimistoissa ei puhuttu, tosin emme osanneet kysyäkään. Hän oli myös ainoa joka toi julki sen että nyt kun Noormarkku on liittynyt Poriin niin Porin seurakuntayhtymä laskuttaa haudan kaivamisesta ja täyttämisestä 347€. Hautausilmoitus Satakunnan Kansa lehden kuolleitta osioissa vie myös myös melkein yhtä paljon kuin muistotilaisuuden tarjoilu. Kohtuullisen kokoinen 2x100 ilmoitus Satakunnan Kansassa maksaa 380€. Kaiken kaikkiaan suurta kokonaishinnan eroa ei näissä kolmessa hautaustoimistossa ollut. Kokonaishinta asettuu reiluun kahteentuhanteen euroon, keskinäinen ero jäi sadanviidenkymmenen euron sisään. Palvelun taso tälläkin alalla on se millä ja miten asiakkaista kilpaillaan, ei hinnalla.

 

Tähän loppuun pari Sinitiaisvalokuvaa jotka ovat jääneet julkaisematta sattuneesta syystä

 

sinitiainen  lintuja 021

 

sinitiainen  lintuja 033

 

Siipiä ei välttämättä tarvita oksalta toiselle siirryttäessä

sinitiainen  lintuja 035

Puunrungolta tasapainon saavuttamiseksi siivistä on kyllä apua

sinitiainen  lintuja 042

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti