Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Tappaja Hauki Myllykoskella.The killer Pike Myllykoski.El asesino Pike Myllykoski.De moordenaar Pike Myllykoski.Der Mörder Pike Myllykoski.Le tueur Pike Myllykoski.Убийца Пайк Myllykoski.キラーパイクMyllykoski。

 

Kaikki vanhat kalastajat ovat siirtyneet Noormarkunjoelta  autuaammille apajille ja joen kalat ovat päässeet kasvamaan suuriksi. Jo viimekesänä Kauko Kaapelin kanssa ihmettelimme, kun sorsaemolla oli joka päivä vähemmän poikasia matkassa mukana.   Tällä kertaa taisi tulla lähtö isä sorsalle.

 

 

västärakki perhoset  sorsat 081

 

 

västärakki perhoset  sorsat 079

 

 

 

Taisi tulla isännälle noutaja

västärakki perhoset  sorsat 078

 

Museokuoriaisen toukka

tuholainen 023

Tälle vierailulla käyneelle kaverille löytyi nimi http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/388873-kysymyksia-vastauksia-pienia-kysymyksia-aiheesta-kuin-aiheesta-ii-2568.html sivuston kautta.

Museokuoriainen (Anthrenus museorum) on noin 3 mm pitkä, tummanruskea, pyöreähkö kuoriainen, peitinsiivissä vaaleita kuvioita. Museokuoriaisen toukka on noin 4 mm pitkä, ruskea ja karvainen. Havaitessaan liikettä tai kosketettaessa museokuoriainen jähmettyy paikalleen tekeytyen kuolleeksi.

Nimestä päättelin että museokuoriainen on meille tullut kun keräämistäni kameroista suurin osa on museoikäisiä. Onneksi oletus oli väärä. Museokuoriainen elää muiden eläinten pesissä, ampiaispesissä sekä raadoissa syöden höyheniä, karvoja sekä kuolleita hyönteisiä. Aikuiset museokuoriaiset syövät myös kukkien siitepölyä. Sään viiletessä museokuoriaiset etsivät talvehtimispaikkaa rakennuksista ja kevään tullen hakeutuvat jälleen takaisin luontoon. Museokuoriainen ei siis ollut tullut meille museokameroiden takia vaan ihan vaan talvea viettämään.

Talon räystään alla on kesäisin pääskysten pesiä, sieltä se varmaan oli lähtenyt liikkeelle.  Pitäisikö keskustella talonmiehen kanssa pääskystenpesien hävittämisestä. Vai on onko yksi museokuoriainen pieni haitta siitä että saa kesällä kuunnella  kun pääskyset kopauttavat päänsä ränniin pesälle saapuessaan.

 

Klikkaa historiaa

Käy tutustumassa sivuihin

www.vieremanveteraanit.fi

1 kommentti:

  1. Hienoa vastaus siis löytynyt sinullekin.. :)

    VastaaPoista