Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Luonnon olosuhteissa kuvattuja putoavia pisaroita. Polkupyörä löytyi koskesta, mutta ajajaa ei nähnyt kukaan. Bicycle apids, but the riders did not see anyone.


Perinteisesti Noormarkun Finbyyntien sillan kohdilta Noormarkunjoesta löytyy näin keväällä polkupyöriä. Nyt oli ensimmäinen kerta kun polkupyörä on aivan Myllykosken partaalle asti päätynyt. Ajaja ei kuitenkaan ei kuitenkaan silmämääräisellä tarkistuksella löytynyt. Aika näyttää löytyykö raato jäittenlähdettyä alajuoksulta.

Polkupyörä eilen
pisaroita 004
Polkupyörä tänään
jää pyörä 040

pisaroita 001
Vesi on nousut Myllykoskella ja jäät ovat heikentyneet niin paljon ettei polkupyörää ole syytä lähteä koskesta hakemaan, vaan odotetaan mihin se jäittenlähdön yhteydessä päätyy.

Eilisen rajuilman yhteydessä tuli vielä vähän lunta katoille joka mahdollisti vielä lumesta sulavan veden pisaroiden kuvaamisen niiden pudotessa räystäältä.

Solmu pisarassa
pisaroita 010
Eilen illalla  YLE TV 1:n Prisma Studio tiedeohjelmassa, absoluuttinen totuus työryhmä kysyi “miksi pisaraan piirretään aina häntä”. Työryhmä kuvasi huumori mielessä pisaroita ja tulivat siihen tulokseen että pisaralla ei ole häntää, vaan ne ovat joko pyöreitä tai sämpylöitä. http://blogit.yle.fi/tiedeprisma/nain-valokuvaat-pisaran-lennosta
http://areena.yle.fi/video/1331664936035  
  • YLE TV1
  • Tiistai 13.3. klo 20.00
  • Kesto 00:27:42
  • Esitysaikaa 7 päivää jäljellä

Tässä yksi totuus putoavan pisaran mallista
pisaroita 017

Toisaalta jos onnistuu saamaan valokuvan juuri sillä hetkellä  kun pisara irtoaa niin hetken aikaa pisaralla on häntä ja se on piirretyn pisaran mallinen. Onko absoluuttinen totuus kuitenkin suhteellista totuutta.
pisaroita 021
Pisaran analysoimisessa auttaa jos laitaa kuvaajan pisaran sisälle sen matkaa kuvaaman
pisaroita 039
 
 
Kari Tapio - Viisitoista Kesää

Esa Pakarinen - Kaksi vanhaa tukkijätkää

Spede Show - Kaksi vanhaa tukkijätkääYouTube

Kreikalla velkaa pian yli 400 miljardia euroa
Greece owed ​​as soon as More than 400 billion
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/03/14/ei-auta--kreikka-uppoaa-yha-syvemmalle/201225156/170

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti