Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 2. helmikuuta 2012

Polyfonia ei palele Kokemäenjoen rannalla.Polyphony is not hypothermia

 

Kävin eilen pikaisesti Porin kaupungissa. Asiaa olisi ollut työ ja elinkeino toimistoon, mutta sanoivat että olen tullut liian aikaisin. Heidän tietokoneensa eivät osanneet ilman fyysistä paperia laskea sitä että ansiosidonnaisenpäivärahanpäivät ovat tulleet täyteen.

Kokonaan hukkaan ei reissu silti mennyt kun ehdin jokusen valokuvan ottaa kävelyreitin varrelta. Ja sitä kävelymatkaa kertyikin kun Porin liityttyä Noormarkkuun Porin Linjojen Linja-Autojen päätepysäkki siirtyi Porin kauppatorille.  Työ ja elinkeino toimisto sijaitsee kivenheitonpäässä Porin Linja-autoasemalta.  Kuvausmatkalle tuli hintaa 4.6€ (15km) Se etu kuntaliitoksesta on ollut että Porin Linjojen vaihtolipulla pääsee takaisin Noormarkkuun yhdensuunnanhinnalla, mikäli pitää kiirettä.

Polyfonia

talvi Pori 026

Polyfonia on Eila Hiltusen vuonna 1987 valmistunut veistos Porin Etelärannassa, Kokemäenjoen rannassa. Teos on hitsattu 55 haponkestävästä teräselementistä ja 3,6 metriä korkea. Patsas paljastettiin 31.3.1987.

talvi Pori 024

Teos on syntynyt Rosenlew-yhtymän aloitteesta ja teräselementtien valmistuksesta huolehti Rosenlewin prosessitekninen tehdas. Rosenlewin tehtaat Jäävät kuvassa Porin sillan taakse. Porin sillan valmistuessa syksyllä 1926 Kokemäenjoessa oli ilmeisesti isompaakin laivaliikennettä kun siitä tehtiin avattava. Viimeksi se on avattu joskus 1960 luvulla.

talvi Pori 020

 

 

Kirjurinluototalvi Pori 015

Kokemäen joessa ei enää tarvitse pelätä hyydepatoja, se on kauttaaltaan jäässä Porin kohdalta.

 

 

talvi Pori 003

Toriparlamentti piti kokoustaan viidentoista asteen pakkasetta huolimatta. Ihmisiä ei tyhjällä kauppatorilla paljon liikkunut.

Porin linja-autoaseman nurkilla pieni auringon haloilmiö

talvi Pori 007

 

Suomen tupakkalain ilmiöitä

talvi Pori 012

 

Vielä ei olla lähelläkään Suomen kaikkien aikojen pakkasennätystä, joka on -51,5 celsius astetta.
Hyytävä lukema mitattiin Kittilän Pokassa 28. tammikuuta vuonna 1999.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti