Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Onpa lunta tullut tupaan tänäkin vuonna.Whether you come to snow again this year.


Lunta on satanut melkein huomaamatta melkoinen määrä.  Kävin katsomassa Minun Satakuntani valokuvakilpailussa voittamaani Maitolaituria ja sen tiilikatolta oikein konkretisoitui sataneen lumen määrä. Maitolaiturin katolla oleva lumi on satamalla tullut, ei kasalle työnnetty.
maitolaituri koivukuja 003
Aamulla kello kymmenen aikaan oli vielä aivan hämärää  ja pilvistä
maitolaituri koivukuja 002
mutta kun puoleenpäivään päästiin niin päivästä tuli oikein kaunis talvipäivä. Viimepäivinä potkukelkkojen määrä on kasvanut kevyenliikenteen kulkuvälineenä.

maitolaituri koivukuja 045
Valon ja varjon leikki tuo muotoja maisemaan
maitolaituri koivukuja 004
fiume curva
maitolaituri koivukuja 021
Jäljet jäällä
maitolaituri koivukuja 024
Ilmassa oli –8 celsius astetta kotoa lähtiessä, mutta Isotalon kohdalla korvani havaitsivat keväisen äänen, tip tap tip tap.  Totta se oli Aurinko lämmitti Isotalon seinää niin paljon että lumi suli ja vesipisarat naputtivat pudotessaan.
maitolaituri koivukuja 030
Kamera: Nikon D 200 ja objektiivi Nikkor 50mm 1:1.8

Suomen ulkomaankaupasta saatiin tiistaina synkkiä tietoja. Tullihallituksen ennakkotiedot osoittivat kauppataseen kääntyneen viime vuonna ennätyksellisen alijäämäiseksi. Vaje ylsi lähes 3,6 miljardiin euroon. Samassa jamassa ollaan viimeksi oltu 1970-luvun öljykriisin aikoihin. Niin ihmekö se siten on että luntakin tuntuu olevan yhtä paljon kuin kultaisilla nuoruusvuosilla.

Olavi Virta - Kultainen nuoruus YouTubeus -

Puolustusvoimat lopettaa kuusi varuskuntaa tai joukko-osastoa

Tykistöprikaati Niinisalossa säilyy, mutta yhdistetään Porin Prikaatiin Säkylässä.  Tarkoittaako se sitä että pelkkä hallinto siirtyy Säkylään ja muu toiminta säilyy Niinisalossa.  Vai säilyykö Niinisalo pelkkänä koeammunta leiripaikkana ja sotilasliikenne lisääntyy Säkylän ja Niinisalon välillä.
Matkalla Niinisaloon


Lakkautettavaksi joutuvat vuonna 2013 Kotkan rannikkopataljoona, Merivoimien tutkimuslaitos Espoossa ja Pohjois-Karjalan prikaati.
Hämeen rykmentti lakkautetaan 2014. Keuruun pioneerirykmentti lakkautetaan 2015 mennessä.
Ilmavoimien Hornetit keskitetään Rissalaan ja Rovaniemelle. Karjalan ja Lapin lennostot säilyvä.
Nähdäänkö Horneteja enää Noormarkun taivalla kun Satakunnan lennosto Pirkkalassa Tampereen lähellä menettää Hornetit.
paraati 4.6 Pori 070
http://www.hs.fi/kotimaa/Puolustusvoimien+lakkautuslistalla+kuusi+yksikk%C3%B6%C3%A4+1+200aa+uhkaa+irtisanominen/a1305555237880
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119998-nama-6-varuskuntaa-lopetetaan
Suomen harvaanasutun alueiden alas-ajo alkoi Puolustusvoimista. Hallitus jäi jälkeen kuntauudistuksen kanssa. Mutta kyllä varmaan pian sekin toteutuu.
Jos satakunnan osalta kaavailtu kuntarakenne toteutuu niin kyllä aika pitkä matka Merikarvian ja Siikaisten asukkailla tulee kuntapalveluiden luo.
image
Suomen Kuvalehti on saanut haltuunsa kuntauudistuksen salaisen kuntakartan, jonka valtiovarainministeriö aikoo julkistaa helmikuussa. Sen mukaan Suomeen jäisi noin 70 kuntaa, kun nykyisin niitä on 336.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti