Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 6. tammikuuta 2012

Loppiaisen kunniaksi runo Kalevalasta. Twelfth Night, in honor of a poem from the Kalevala.Noche de Reyes, en honor a un poema del Kalevala.

 

 

kohti herkkuja

Mehiläinen maasta nousi, siimasiipi mättähältä; jopa lenti löyhytteli, pienin siivin siuotteli.

Lenti kuun keheä myöten, päivän päärmetta samosi, otavaisten olkapäitse, seitsentähtyen selitse: lenti Luojan kellarihin, kamarihin kaikkivallan.

Kalevala:15. runo

 

Kopio 16.5.09 aamukävely 090

 

Luonnolla on parantava voima.  Tutkimusten mukaan luonnossa oleskelu lieventää lihasjännitystä, laskee verenpainetta ja sydämen sykettä.  Ihmisen tulisi olla päivittäin metsässä tai luonnossa vähintään 20 minuuttia.  Pitkään jatkunut stressi alkaa tasapainottumaan vasta yli kaksituntia kestävällä metsäannostuksella.

 

iso 8

Viime aikoina Suomen luonto ei ole mielenterveydellisesti kaikkein parasta ollut, mutta jo Toukokuulla alkaa helpottamaan.

Ja vaikka sääolot ovat olleet poikkeuksellisia, sähköt pois tuhansilta ja metsää kaatunut niin pitää huomata että olemme saaneet jatkaa elämäämme omissa kodeissamme.  Ei ole maa järissyt,ei ole mutavyöry kotejamme vienyt eikä tulivuori puhkunut tuhkaa niskaamme.  Joten loppujenlopuksi meillä taitaa olla ihan hyvä olla. Ja kaikki on teoriassa mahdollista toteuttaa kun ampiainenkin lentää.

Pääsee sitä ihminenkin lentämään kun on muutama ylimääräinen euro.  Tämä helikopteri pörräsi tänään Noormarkussa, Hakalanvainion päällä ja vähän muuallakin Noormarkun yllä

helikopteri loppiainen 019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti