Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 20. lokakuuta 2011

Sateenkaaren tuolla puolen. Over the rainbow. Sobre el arco iris .Peste curcubeu. За радугой. 虹の彼方に

 

Päivät lyhentyvät kovaa vauhtia ja suomalainen luonto ja valokuvaaja vaipuu depresiion virikkeiden puutteessa.  Aina silloin tällöin pieni valonpilkahdus saa mielialan kohoamaan.  Eilinenkin oli sateen kyllästämä päivä eikä kameraa tehnyt mieli käteen ottaa. Mutta näin vaan kävi että valo löytyi eiliseenkin.

-SATEENKAAREN TUOLLA PUOLEN Olavi Virta
sateenkaa   testi cosina 006

Niin laaja eilinen sateenkaari oli ettei Nikonin 16-85mm objektiivi 16mm laajakulma säädössä riittänyt koko sateenkaaren kuvaamiseen, melkein kuitenkin.

 

 

sateenkaa   testi cosina 008

Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän optinen ilmiö. Se syntyy, kun valo taittuu pisaran etupinnasta, heijastuu pisaran takapinnasta ja taittuu jälleen pisaran etupinnasta. Koska vesipisara on dispersiivinen, valkoinen valo hajoaa väreiksi muodostaen sateenkaaren.

Sateenkaari lienee huomatuin ilmakehän valoilmiö. Se on siksi herättänyt kiinnostusta kautta historian. Kertomuksia sateenkaaresta esiintyy tarustossa joka puolella maapalloa. Sitä on usein pidetty huonona ennusmerkkinä.

 

Eikä kauan mennytkään, kun paikalle ilmestyi aurausviittojen laittajat Laviantien varteen.  Kameraan pitempi objektiivi (sigma 120-400) mutta tietenkin kamerassa oli manuaalisäädöt paikalla kun olin sillä viimeksi kuvannut käsisäätöisellä objektiivilla. Vähän tuli pimeitä valokuvia, sateenkaaren huono ennusmerkki toteutui kohdallani näin.

 

aurausmerkki 002

 

Digikamerasta onneksi näkee heti millainen kuva tuli ja voi tehdä uudet säädöt tarvittaessa.  Mutta ei se sitä poista että talvi tulee, kun tielaitoksen miehet aurausmerkkejä asentavat.

 

aurausmerkki 003

 

aurausmerkki 007

Lämpimissä maissa asuville lukijoilleni selvennettäköön että aurausviitta laitetaan tien pientareelle siksi että aura-auton kuljettaja tietäisi  missä tie kulkee silloin kun lunta on satanut paljon.

Los lectores que viven en los países cálidos se aclara que el dispositivo de capa dedo del pie en el hombro del camino para que el conductor del camión arado sabía adónde va el camino, donde la nieve ha estado lloviendo mucho.

Readers who live in hot countries it is hereby clarified that the toe cloak device in the road shoulder so that the plow truck driver knew where the road goes where the snow has been raining a lot.

aurausmerkki 010

Tällaista on tulossa, Suomen talvi.Such is the way, the Finnish winter.Tal es el camino, el invierno finlandés.Aceasta este calea, iarna finlandez.

päivä lumi 028

 

Copy of päivä lumi 025

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti