Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 20. elokuuta 2011

Vasten auringon siltaa.Contra el puente dom.Against the sun bridge.Contre le pont dim.Contro il ponte Dom.Gegen die Sonne zu überbrücken.Ενάντια στην γέφυρα Κυρ.Против моста ВС.太陽の橋に対する。Dziękuję bardzo za Polska, to stały się dziś 400-ty użytkownik tego bloga. Thank you very much for Poland, you have today become a four hundredth visitor to this blog

 

Vuoden kierto on edennyt jo niin pitkälle, että auringonlaskukuvia pääsee valokuvamaan ihmisten aikaan.  Ei tarvitse yli puolen yön hillua rannoilla kun jo ennen kello kymmentä aurinko laskee.

Reissu 040.JPG A

Katri Helena - VASTEN AURINGON SILTAA

 

Reissu 031

 

Lokki Rauli Badding Somerjoki
Reissu 020

Meren rannat pitää puhtaina pitää. Ja muutkin paikat. Naapurin mies oli eilen taas joutomaata leikkaamassa ja samalla huomasi että koululaiset oli käynyt hänen omenapuissaan omenavarkaissa.  Tähän hän totesi ettei hän kakaroita varten omenoita kasvata ja haki moottorisahan ja sahasi omenapuun oksat pois niin korkealta kun itse ylettyi, Nyt ei ainakaan pienemmät koululaiset ylety omenoita varastamaan.

Viime aikoina olen ottanut Markusta kuvia mitä ihmeellisemmissä   tilanteissa hänen Naivismi Markku taulu sarjaan.

Reissu 027

Porin Mäntyluodon telakalta on toimitettu Meksikonlahdelle toistakymmentä spar-lauttaa. Spar-lautat ovat kelluvia tuotantolauttoja, joilla otetaan meren pohjasta talteen öljyä ja kaasua jatkojalostusta varten.

Reissu 080

 

Reissu 079

Öljynporauslauttojen runkoja valmistavan Technipin jättitilaus Porin Mäntyluotoon on varmistunut. Anadarko Petroleum tilaa Technipin Porin telakalta öljyn- ja kaasuntuotantoon tarkoitetun spar-lautan. Technip ei kerro kaupan arvoa, mutta sopimuksesta ensimmäisenä uutisoineen Kauppalehden mukaan sen arvioidaan olevan jopa noin 300 miljoonaa euroa.

Tilaus työllistää kaikki Technipin Suomen-työntekijät, eli noin 800 henkilöä. Alihankkijoiden kautta töihin tulee satoja muitakin.

– Ensimmäiset toimihenkilöpaikat laitetaan hakuun ensi viikolla, kertoo Technip Offshore Finlandin henkilöstö- ja viestintäjohtaja Tapio Tolsa.

The Lucius Spar -lautta toimitetaan Meksikonlahdelle ja sen kapasiteetti on 80 000 tynnyriä öljyä päivässä. Lautta on porauskunnossa vuonna 2014. Sopimus mahdollistaa lautan suunnittelutöiden alkamisen välittömästi. Rakennustyöt alkavat loppuvuonna.

Read the informed

Lue englanninkielinen tiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti