Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 12. elokuuta 2011

Lauantaina on täyden kuun aika.El sábado, la luna llena. On Saturday, a full moon period. Beaucoup de remerciements à la France, vous êtes devenus 500e aujourd'hui (500), un visiteur de cette tourbière. Thank you very much for France, they have become today's five hundredth (500), a visitor to this Bog

 

Lauantaina on täyden kuunaika.  Kuvasin kuun kuitenkin jo eilen illalla kun koskaan ei voi olla varma siitä millainen taivas on seuraavina päivinä. Kuvassa näkyy kaksi tähteäkin, kuun molemmilla puolilla.  Niitten nimeä en tiedä, mutta kertokaa.

 

Kuusta näkyy Maahan aina sama puoli

kuu 010

Täysikuu on Kuun vaihe, jolloin Maahan näkyvä eli "maahan katsova" Kuun pinta on täysin Auringon valaisema. Kuu näyttää täysikuun aikaan pyöreältä.

Täysikuun aikaan Aurinko ja Kuu ovat jokseenkin vastakkaisilla puolilla maapalloa. Mikäli Aurinko ja Kuu ovat yöaikaan täysin vastakkaisilla puolilla Maata, osuu Maan varjo kuuhun ja tapahtuu kuunpimennys. Kuunpimennys voi tapahtua siis vain täydenkuun aikaan.

Täydenkuun samoin kuin uudenkuun aikaan vuorovesi on korkeim­mil­laan eli silloin esiintyy tulvavuoksi, koska Auringon ja Kuun aiheuttamat vuoro­vedet sattuvat samaan hetkeen.[1]

Erilaisissa uskomuksissa täydenkuun aikaan osa ihmisistä muuttuu käytökseltään poikkeaviksi, jopa fanaattisiksi tai mielenhäiriöisiksi. Tätä reaktiota kutsutaan kuuhulluudeksi.

Täysikuuta pidetään myös aikana, jolloin ihmissudet muuntuvat pedoiksi. Uskomuksien mukaan sudet ulvovat täysikuulle, vaikka tosiasiassa kuu ei vaikuta susien ulvontaan.

Puoli kuun kuvasin 29.10.2010

kuu tänään 001

Kuussa on jotain suunnattoman salaperäistä: Se nousee peräkkäisinä päivinä eri suunnasta, joskus se näkyy yöllä, joskus päivällä. Talvella täysikuu nousee korkealle taivaalle ja kesällä se pysyttelee alempana.
Nouseva täysikuu näyttää ihmissilmiin valtavan suurelta, vaikka se todellisuudessa on aivan yhtä suuri kuin ollessaan korkealla. Nouseva kuu on usein epämääräisen muotoinen valonsäteiden taipumisen takia.

Täydestä kuusta ovat laulaneet 

Olavi Virta - Täysikuu
Remu And His All Stars-Täysikuu

  sekä monet muut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti