Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Leppoisa kesäpäivä Porin Ahlaisissa

 

Vielä on kesää jäljellä ja sitä vietin tänään Markun kanssa Porin Ahlaisissa.

Rantakaupunki on sen verran syrjässä varsinaiselta Ahlaisten kylätaajamasta ettei monikaan lauantaina 6.8  Ahlaisten markkinoilla kävijä oivalla  Ahlaisissa olevan näin idyllistä paikkaa.

 

Leppoisaa elokuista loppukesän tunnelmaa Ahlaisten Rantakaupungissa

ahlainen 044

 

ahlainen 046

 

ahlainen 049

Ahlaisten alueella laskee Pohjanlahteen kaksi suurehkoa Noormarkun puolelta tulevaa jokea, Pohjajoki (ylempänä Lampinjoki) ja Eteläjoki (ylempänä Noormarkunjoki). Nämä ovat osa Pohjois-Satakunnasta alkunsa saavan Karvianjoen vesistöä.

ahlainen 029

 

Rantakaupunginkuja

ahlainen 037

 

ahlainen 042

 

ahlainen 040

 

ahlainen 041Ahlaisten rantakaupunki on verrattavissa Vanhaan Raumaan ja tulenkäsittelyssä on syytä noudattaa varovaisuutta.  Siksipä Ahlaisten rantakaupungissa on tupakoitsijoillekin EU hyväksytty tupakointi paikka.

 

ahlainen 033

 

Kyllä Ahlaisten kyläraitillakin joitakin ihmisiä aikaa vietti. Tulevana viikonloppuna tälläkin raitilla on enemmän liikennettä kun silloin on perinteiset Ahlaisten Markkinat. Elokuun ensimmäisenä lauantaina on aina markkinat uusitulla Ahlaisten koulun piha-alueella. Markkinoille tullaan perinteisesti tapaaman tuttuja, uusia ja vanhoja.

ahlainen 050

 

Ahlaisissa on kyläkrouvi, Noormarkussa ei ole.

ahlainen 051

Ahlaisissa isot miehet ovat itsevarmoja eivät välitä siitä mitä mieltä muut ovat heidän kulkuneuvoistaan.

ahlainen 009

Ahlainen (ruots. Vittisbofjärd, aiemmin Hvittisbofjärd) on entinen Suomen kunta Satakunnassa. Kunta liitettiin Porin kaupunkiin vuonna 1972. Naapurikunnat ennen kuntaliitosta olivat Merikarvia, Siikainen, Pomarkku, Noormarkku ja Pori. Ahlaisissa asuu nykyisin noin 1 500 henkeä (1997). Entisen Ahlaisten kunnan itäosaa halkoo valtatie 8.

Ahlaisten vaakunan suunnitteli Ilmari Sysimetsä ja se vahvistettiin vuonna 1954.

 

Kaupunginhallitus käsittelee Porissa ensi maanantaina teknisen apulaiskaupunginjohtajan ehdotusta, jonka mukaan Ahlaisten Ahjolan hallinta siirretään kaupungin vapaa-aikalautakunnalta tekniselle palvelukeskukselle ensi syyskuun alusta alkaen. Tämän jälkeen tekninen palvelukeskus sopisi Ahlaisten Urheilijoiden kanssa Ahjolan vuokraamisesta yhdistykselle.

Tarkoituksena on, että palvelukeskus laatii kaupungin tiloista ja niiden tarpeellisuudesta Ahlaisissa selvityksen kuluvan vuoden loppuun mennessä. Vapaa-aikalautakunta on aikaisemmin käsitellyt ehdotusta, jonka mukaan kaupunki purkaisi Ahjolaa koskevan vuokrasopimuksen urheiluseuran kanssa. Ahlaisiin valmistui viime talvena kylätalo, jossa on myös liikuntasali.

image

Ahlaisten kylän kotisivut:http://www.ahlainen.fi/sivu5.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti