Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 9. kesäkuuta 2011

Tuomenkehrääjäkoi (Yponomeuta evonymellus) Lämpöennätys lyötiin Noormarkun uimarannalla + 31.1 astetta. Registro de calor derrotó playa Noormarkku + 31,1 grados.Record Heat defeated Noormarkku beach + 31.1 degrees. Record de chaleur battu plage Noormarkku + 31,1 degrés. Record Heat geschlagen Noormarkku Strand + 31,1 Grad. Εγγραφή θερμότητας νίκησε Noormarkku παραλία + 31,1 μοίρες. Запись тепла победил Noormarkku пляж + 31,1 градусов. レコード熱はNoormarkkuのビーチ+31.1度敗北. Much thanks to Mongolia, you have today become one hundredth of visitors to this blog

 

Ei kauan Tuomet pysyneet kauniissa kukassa kun kova tuuli ja viileä ilma vei niistä kukat ja tilalle tuli Tuomenkehrääjäkoin toukat.

TUOMENKEHRÄÄJÄ TOUKKA 045

Tuomenkehrääjäkoi (Yponomeuta evonymellus) on perhonen, jonka toukat elävät tuomissa. Ne kehräävät tuomeen harsomaisen kudoksen, joka peittää lehtiä, oksia ja joskus koko puun. Toukat pystyvät syömään koko puun lehdettömäksi. Tästä puu selviytyy kuitenkin yleensä hyvin.

Seittiä on tuomissa alkukesällä ja loppukesällä koteloituneista toukista kuoriutuu aikuisia. Aikuisella perhosella on valkoiset etusiivet joissa on mustia pilkkuja. Loppukesällä kuoriutuneet perhoset munivat vielä saman kesän kuluessa.

Tuomenkehrääjäkoita voidaan torjua myrkyttämällä tai suihkuttamalla puut puhtaiksi vedellä.

TUOMENKEHRÄÄJÄ TOUKKA 039
 

Tuomenkehrääjäkoin toukkia ja niiden kutomaa harsokudosta on havaittavissa tuomessa alku- ja keskikesällä. Toukat koteloituvat kutomansa seitin turviin.

 

Koteloista kuoriutuu loppukesällä aikuisia tuomenkehrääjäkoita, joita saattaa havaita tällöin suurin joukoin tuomien läheisyydessä. Kehrääjäkoi munii vielä samana syksynä, ja myös toukat ehtivät kuoriutua syksyn kuluessa. Toukat eivät kuitenkaan kehity pidemmälle ennen kevättä.

 

TUOMENKEHRÄÄJÄ TOUKKA 057

Tuomenkehrääjäkoi

 

image

TUOMENKEHRÄÄJÄ TOUKKA 058

Tuomenkehrääjäkoin harsomaista kudelmaa ei vielä ollut kuin aivan oksien päissä ja jos haluaa kotipihan  toukista eroon niin nyt niistä pääsisi vielä kohtuullisen helposti ennen kuin koko puu on harsotettu.

ötököitä kukkia 100

 

ötököitä juhannusruusu 057

ötököitä juhannusruusu 062

 

Porissa taas uusi kesän lämpöennätys +31.1 astetta

Nyt on rantaleikkien aika Noormarkun uimarannalla kun kesä hellii

uimaranta   29 astetta 018

 

Vähänlaisesti Porin kaupunki on panostanut Noormarkun urheilukentän uimarantaan, mutta vähästäkin lapset löytävät ilon.  Musta muoviputkikin riittää kun muuta ei ole.

uimaranta   29 astetta 013

uimaranta   29 astetta 032

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti