Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Taiteilija Helinä Kalliolevo liikkuu linja-autolla. Artista Helinä Kalliolevo viajar en autobús. Artist Helinä Kalliolevo travel by bus.

 

 

Taiteilija Helinä Kalliolevo  piipahti Myllykoskella  hahmottelemassa  tuomenkukkia kun Rudanmaassa ei Tuomia kasva.  Helinä kulkee linja-autolla,  joita Rudanmaan ja Noormarkun  keskustan välillä  kulkee kerran päivässä sekä koulukuljetukset jotka jäävät koulujen kesäloman aikana pois käytöstä.  Muutenkin Porin linjat  supistaa  Noormarkun ja Porin keskustan välistä iltaliikennettä.

aamu linja-auto helinä 010

 

 

 

aamu linja-auto helinä 021

 

Paikallisliikenteen bussilippujen hinnat nousevat

Noormarkku kuuluu  neljänteen matka vyöhykkeeseen  12-16 km jossa kertalipun hinta  5.6 alkaen aikuisilta 4,40€ ja lapsilta 2.20€  välillä   Noormarkku – Porin linja-autoasema.

aamu linja-auto helinä 034

Paikallisliikenteen taksat nousevat 6. kesäkuuta Porissa. Alin kertalipun hinta nousee 3,10 euroon. Perhekortin käytöstä luovutaan sen erittäin vähäisen kysynnän vuoksi. Kymppikortti on Porin Linjojen oma lipputuote ja sen hinta nousee 25 euroon.

aamu linja-auto helinä 031

Kausi- ja sarjalippujen uudet hinnat

30 päivän kausikortti 50 €

30 päivän kausikortti (nuoriso ja opiskelijat) 36 €

40 matkan sarjalippu 64 €

40 matkan sarjakortti (nuoriso ja opiskelijat) 47 €

Kertalipun hinta perustuu Liikenne- ja viestintäministeriön määräämään hinnoitteluun ja sitä tarkistetaan vuosittain. Kausi- ja sarjalippujen hinnoista päättää Porin kaupunginhallitus.

Samalla paikallisliikenteen kesäaikataulut tulevat voimaan koulujen kesälomien ajaksi. Suurimmat kesäliikenteen muutokset koskevat keskustan heiluriliikennettä eli linjoja 2-16, joissa iltaliikennettä vähennetään ja vuoroväliä harvennetaan vähäisen kysynnän vuoksi.

 

Noormarkun (linja 66) iltaliikennettä supistetaan myös hieman. Ahlaisten (linjat 62 ja 64), Lattomeren (linjat 98-99) muuttuu viikottaiseksi asiointiliikenteeksi, jota hoidetaan kahdesti arkisin.

Meri-Porin liikennetarjontaan tulevat kesäajan muutokset ovat vähäisiä. Palveluliikenne (P1-P5) ajetaan samoilla aikatauluilla ja reiteillä kuin talvellakin.

Kesäaikatauluja ei jaeta koteihin. Linja-kohtaisia aikatauluja on saatavissa paikallisliikenteen busseista, Porin Linjojen lipunmyynnistä Promenadikeskuksesta ja internetistä. Suurimpien kesätapahtumien aikana ajetaan runsaasti lisävuoroja ja niistä tiedotetaan erikseen.

 

Kesä on saapunut kun Noormarkun uimarannalle  laitettiin laituri ja turvapuomi paikalleen.

aamu linja-auto helinä 025

 

Puistotyöntekijöillekin riittää  haravoimista Noormarkuntorin laidalla.

aamu linja-auto helinä 038

1 kommentti:

  1. Howdy terrific blog! Does running a blog such as this require a massive amount work?
    I've absolutely no expertise in coding however I was hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject however I just had to ask. Kudos!
    Check out my blog post - vuelos china

    VastaaPoista