Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 23. kesäkuuta 2011

Lenkki se miehen tiellä pitää. Salchicha de cerdo, que es el camino a seguir. Pork sausage, it's the road to keep. Saucisse de porc, c'est la voie de la garder. Salsiccia di maiale, è la strada da mantenere.Fleischwurst, ist es die Straße zu halten.Λουκάνικο χοιρινό, είναι ο δρόμος για να κρατήσει.Свиная колбаса, это дороги, чтобы держать.ポークソーセージは、それが保持する道路です。Muito obrigado a Argentina, que recentemente se tornou o décimo segundo um centésimo (200), um visitante a este blog. Much thanks to Argentina, they recently became the twelfth one-hundredth (200), a visitor to this blog

 

Yksi nuoruuden herkuista oli höyrymakkara.  Nykyisin sitä ei enää saa enää mistään, karsinogeeninen grillimakkara on sen syrjäyttänyt.

Höyrymakkara korvikkeen voi kotona tehdä  helposti ja yksinkertaisesti.  Pitää olla vain kattila ja keittolevy.  Raaka-aineet voi hakea kaupasta jollei niitä satu kaapissa valmiina olemaan.

Makkaraksi hankitaan  Jämin Rahtipalvi Oy:n  Maalaisherkku A-luokan herkkulenkki.

makkara 006 Käy äänestämässä kilpailukuvaani numero 2 satakunnakansa valokuvakilpailussa  http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Kilpailut

 

makkara 007

 

Laita kattilaan sen verran vettä että se juuri ja juuri peittää makkaran.  Vaikka herkkulenkki hyvää sellaisenaankin on, niin Suomalaista makkaroista on tehty liian terveellisiä.  Siispä lisää makkaran keitinveteen Jozo suolaa ripaus.  Suola tuo myös ekologiaa keittämiseen, koska suolainen vesi kiehuu aiemmin kuin pelkkä kraana vesi.

makkara 002

 

Taita makkaralenkistä sopivan mittainen pala.  Miehellä on omasta takaa mitta matkassa,  mutta kun  miehen  mieli on taipuvainen liioitteluun niin katkaise lenkistä  itselle  mieluisa pala ja pudota se kattilaa.

makkara 005

Anna  veden kiehua noin 10 min.  Kovan himon yllättäessä makkaran voi kyllä syödä aiemminkin.

makkara 010

 

Perinteisesti  höyrymakkara pitäisi syödä voipaperi tötteröstä, mutta nyt hienostellaan ja asetetaan makkara posliinilautaselle.  Porilaisina käytämme mausteena Yyterin sinappia, sitä Porilaista vahvaa.

makkara 015

 

Koska Porissa ei enää olutta panna  niin käytämme makkaran kyytipoikana Olvin tuplapukki olutta, 8.5%

makkara 018

Ja sitten syödään, maistuis varmaan kaima Hakkarainen

Kaikille oikein mukavaa keskikesänjuhlaa !!!

1 kommentti:

  1. Teuvo! Koitappa seuraavaa konstia kun lämmität makkaraa. Lisää kuumennusveteen sipulia lohkoina tai renkaina sekä hyppysellinen mustapippurirouhetta. Suolan sijaan lihaliemikuutio.

    VastaaPoista