Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kuu pimenee keskiviikkona. The moon is eclipsed on Wednesday. La Luna se eclipsa el miércoles. La lune est éclipsée le mercredi. Der Mond ist am Mittwoch den Schatten. La luna si eclissa il Mercoledì. Το φεγγάρι είναι επισκιάζεται την Τετάρτη. Луна затмила в среду. 月は水曜日に隠蔽され.

 

 

Copy of kuu 027

Etelä- ja Keski-Suomessa voi keskiviikon ja torstain välisenä yönä seurata täydellistä kuunpimennystä. Pimennys näkyy Oulun korkeudelle saakka.

Kuu pimenee keskiyön molemmin puolin. Pimennyksen syvin vaihe koetaan kello 23.13.

Pimennyksen aikaan Kuu näkyy hyvin matalalla horisontissa. Esimerkiksi Helsingin korkeudella Kuu on jo täysin pimentynyt, kun se nousee horisontin yläpuolelle kello 22.35. Oulussa Kuu nousee kello 23.54. Se on korkeimmillaankin vain hieman horisontin yläpuolella.

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan nyt nähtävä kuunpimennys on siinä mielessä harvinainen, että Kuu kulkee radallaan Maan heittämän täysvarjon keskiosan läpi. Pidennyksen täydellinen vaihe kestää sata minuuttia.

Edellisen kerran täydellinen kuunpimennys nähtiin Suomessa viime vuoden joulukuussa, jolloin Noormarkussa sää esti kuunpimennyksen näkemisen.  Ja nyt näyttää tätä kirjottaessa maanantaina, että varmaan taas keskiviikon ja torstain yö on pilvinen.  Kuvan kuun valokuvasin sunnuntai-iltana jolloin kuu ei ollut vielä aivan kokonainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti