Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 2. kesäkuuta 2011

Käväisin Porin kaupungissa. I popped in the city of Pori. Nací en la ciudad de Pori. J'ai sauté dans la ville de Pori. Ich tauchte in der Stadt Pori. Έσκασα στην πόλη Pori. Я выскочил в городе Пори. 私はポリの街でポップ

 

 

Porin linja-autoaseman edessä jäin pois Porin linjojen linja-autosta.  Aiemmin keväällä uutisoitiin että Porin linja-autoasema muuttaisi Rautatieasemalle.  Aika näyttää kuinka käy.  Onhan nykyisellä tontilla tilaa tornitaloille, muta kuka sellaisia Poriin kaipaisi?

pori 026

Hotelli ravintola Amadón edessä bongasin vuoden 1976 Ford Mustangin.

pori 001

Porin puolustus on hoidettu perinnekanuunalla, huomio rauhanomainen sijoituspaikka, jäätelökioski taustalla.  Puiston nimeä en muista kun siitä on jo aikaa kun 1974 kävin Porissa ammattikoulua. valkoinen talo takana oli silloin tyttöjen vastaava.

pori 002

Jos Poria puolustaessa on syntynyt  vahinkoja niin keskussairaalan uusi päivystys tarjoaa laastarit.

pori 005

 

Raumalta asti asiakkaita palvellaan keskussairaalassa, lääkäri auto on valmiina lähtemään  kiireellisen avun tarvitsijan luo, mikäli rahat riittävät.

pori 004

Kävelykadulla pieni sadekuuro sai ihmiset ryntäämään sisätiloihin kauppakeskus isokarhuun, osa joutui tyytymään katoksen suojaan.

pori 024

 

Kaupunkijuna Poritar tarjoaa kiertoajelua  halukkaille

pori 020

 

On lohdullista tietää että Porista pääsee poiskin.  Rautatieasemalla ei tällä kertaa ollut suurempaa tunkua.

pori 023

Tällä vaunulla olisi päässyt Tampereelle.  Sieltä maailma olisi sitten auennutkin kun Tampere on risteysasema josta junaa vaihtamalla pääsisi joka suuntaan.  Porista junalla pääsee vain Tampereelle.

pori 014

 

Pori on matkustajaliikenteen pääteasema.

pori 022

 

Sekin on lohdullista että on ajateltu sitäkin että Porista pääsee pois vaikka sähkö kallistuisi, kun Saksakin sulkee ydinvoimalansa.  Sähköveturin vieressä on lähtövalmiina Suomalaisvalmisteinen dieselveturi.

pori 006

 

Dieselveturin on valmistanut LOKOMO. ja kuinkas muutenkaan; LOKOMOn tehdas oli Tampereella.  Kilpi ja numerot ovat valmistettu pronssista, niiden hinnalla tavallinen kadunmies rälläisi pitkänviikonlopun.

pori 010

 

Voimaa uhkuva keula

pori 011

Vähän vanhempikin versio LOKOMOn dieselveturista oli aseman kupeeseen parkkeerattu.  Pori on aiemmin ollut vilkas rautatiepaikkakunta, Takana näkyvät kerrostalot ovat olleet alkujaan rautatieläisten asuntoja.

pori 019

 

pori 018

Vaikka rautatieaseman laituri oli tyhjä matkalle lähtijöistä niin linja-autoasemalla  lähtijöitä  riitti.  Joukossa oli toinenkin kameramies minun lisäkseni.  Nämä matkustivat Helsinkiin.

 

pori 028

 

Linja-auton ikkunasta bongattu

pori 029

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti