Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Ihan varmasti nyt on kesä kun hyttysetkin käy iholle. Just be sure it is now summer, when mosquitoes each deposited on the skin.Sólo asegúrese de que es ahora el verano, cuando los mosquitos cada uno deposita en la piel.Basta essere sicuri ora è estate, quando le zanzare ogni depositati sulla pelle.Nur sicher sein, es ist jetzt Sommer, wenn Mücken jeder abgeschieden auf der Haut.Απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι τώρα το καλοκαίρι, όταν τα κουνούπια κάθε κατατεθεί στο δέρμα.Только убедитесь, что в настоящее время летом, когда комары каждой нанесенной на кожу.念のため、夏は、蚊がそれぞれのスキンの上に堆積するようになりました。

 

kukkia hyttynen mato 039

 

 

kukkia hyttynen mato 039

 

kukkia hyttynen mato 039

 

kukkia hyttynen mato 028

Hyttyset (Culicidae) ovat hyönteisten (Insecta) luokan heimo. Hyttyset ovat lentäviä hyönteisiä, joilla on kaksi siipeä, väristinpari, solakka keho ja pitkät jalat. Useimpien lajien naaraat imevät imukärsällään verta muista eläimistä. Hyttyset etsivät uhrinsa hengityksen hiilidioksidin, ihon lämmön ja tuoksun perusteella. Hyttysten koko vaihtelee, mutta harvoin ne ovat isompia kuin 16 millimetriä. Ne painavat vain noin 2–2,5 milligrammaa. Hyttyset voivat matkustaa jopa yli 10 kilometriä yössä ja lentää yhtäjaksoisesti 1–4 tuntia. Useimmat lajit ovat aktiivisia yöaikaan tai hämärässä.

Puhekielessä hyttysiä kutsutaan usein "sääskiksi". Näitä kahta termiä ei kuitenkaan tulisi sekoittaa toisiinsa, sillä tieteellisessä kielessä ne eivät ole synonyymejä: sääsket (Nematocera) ovat kaksisiipisten (Diptera) alalahko, jonka eräs heimo hyttyset ovat.

 

 

 

kukkia hyttynen mato 044

Hyttysen valokuvaaminen oli tarkkaa puuha vaikka hyttynen istahti vasempaan käteen verta imemään ja kameraa sai pitää oikeassa kädessä mikä on minun työkäsi.  Liikkuvia elementtejä oli kuitenkin niin paljon että saa olla tyytyväinen siitä että edes tällaiset kuvat syntyivät.

Vielä haasteellisempi  valokuvattava oli  tuomen kehrääjä toukka joka riippui langan varassa pihlajan oksasta Noormarkun kaharinmäellä.

 

kukkia hyttynen mato 116

 

kukkia hyttynen mato 102

 

Haasteet jatkuivat kun pääsin kotiin ja piti ladata kuvat tietokoneelle.  Ja taas kerran Windows 7 tökki.  Ei ilman koneen uudelleen käynnistystä suostunut muistikortilta kuvia tallentamaan.  Tällaiseen  epäluotettavaan ohjelmaan Nokia aikoo puhelimen  käyttöjärjestelmäksi vaihtaa.  EX työpaikalle  tuli parivuotta sitten uusi työstökone jossa oli Windows ohjelma ja tuon tuosta se kaatui.  Eli ennuste on se että Nokia ei tule kovin kauan menestymään Windows pohjaisella  käyttöjärjestelmällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti