Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 7. toukokuuta 2011

Raakakumin maailmanmarkkinahinta korkealla. Of raw rubber in the world market at a high. De caucho crudo en el mercado mundial a un máximo. Von Rohkautschuk auf dem Weltmarkt auf einem hohen. De caoutchouc brut sur ​​le marché mondial à un niveau élevé. Των πρώτων υλών σε παγκόσμια αγορά σε υψηλό. Из каучука на мировом рынке на высоком. 高で世界市場での原料ゴムの.

 

Päiväkävelyllä katselin liikennettä Noormarkun keskustassa ja katseeni kiinnittyi osuuspankin parkkipaikalla olevaan uudenkarheaan paremmanluokan bemariin ja varsinkin sen rengastukseen.  En moisia ennen ole nähnyt näillä suomen rupisilla teillä käytettävän.  Päättelin siitä että kumin hinta on täytynyt nousta korkealle, kun autonpyörissä oli enemmän alumiinia kuin kumia.  Tästä piti googlaamalla ottaa selvää.

 

perhonen kukka 032

 

Luonnonkumin niukkuus ja raakaöljyn kova hinta saattavat nostaa renkaiden hintoja jopa 25 prosenttia. Arviot tämän vuoden hintakehityksestä perustuvat saksalaisten rengasvalmistajien tuoreisiin laskelmiin.

Luonnonkumin hinta on noussut vuodessa lähes sata prosenttia. Kun vielä vuonna 2009 luonnonkumi maksoi keskimäärin 1 450 euroa tonnilta, maksoi se vuotta myöhemmin keskimäärin 2 850 euroa.

Nousu on jatkunut hurjana. Tämän vuoden alussa hinta on käynyt raakaöljypörsseissä jopa 3 900 eurossa, eikä loppua ole näkyvissä. Öljyn tämän hetken korkea hinta vaikuttaa puolestaan suoraan myös synteettisen kumimateriaalin hintaan.

Yksi syy rajuihin hinnannousuihin löytyy luonnonkumia toimittavien Indonesian, Malesian ja Thaimaan tulvaongelmista. Samaan aikaan renkaiden kysyntä on autokaupan elvyttyä maailmalla huippuluokkaa.

 

Vähän vanhemmassa bemarisa oli vähän asiallisemman näköinen rengastus.

perhonen kukka 033

 

Porsche targa, tien pinnassa sekin pysyy vaikka renkaisiin mahtuu vähän ilmaakin.

perhonen kukka 030

 

Museoikä lähestyy tälläkin Toyota corollalla

koivu 013

 

Muskeli Chervoletti

.09.06.2010 060

Mustangi

Mustng 022

Saab

image

 

päivä motpyö 025

 

Kun kesä tästä vähän lämpenee, niin pitää alkaa bongaamaan moottoripyöriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti