Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 28. huhtikuuta 2011

Voi pyhä yksinkertaisuus.Oh, holy simplicity. ¡Oh, santa simplicidad. Oh simplicidade, santo.Oh, sainte simplicité. О, святая простота. Võib püha lihtsus. Ω, αγία απλότητα. ああ、神聖なシンプルさ.

 

Kuuntelin eilen radiota korvat höröllään.  Lähetin nimittäin päättömän tikan valokuvan YLE:n luontoiltaan saadakseni sieltä jonkinlaisen arvion päättömäntikan arvoitukseen.  Vaan eipä Pirkka-Pekka Petelius tätä asiaa ottanut esille.  Muutenkin YLE:n luontoilta oli jotenkin tekopirteä, teennäisen huumorin ohjelma.  Muuta ei tietysti voi odottaakaan kun kysymysten taso on lähinnä itsestäänselvyyksiä.  Kuten miksi nokkosperhonen keväällä lennon päätteeksi asettuu selkäpuoli Aurinkoa kohti?

aamu perhonen 005

 

Yhden kysymyksen Pirkka-Pekka otti esille joka kyllä vähän viittasi myös päättömäntikan arvoitukseen.   Pienen lapsen äiti oli huolissaan Helsingin  Cityhuuhkajista,  pitääkö nyt suojata lapset  niiden hyökkäysten varalta?  Äiti nimittäin  epäili sitä että näkeekö huuhkaja hänen lapsensa saaliseläimenä.  Vastaus oli kielteinen,  jollei vauva kulje aamuyöstä yksin alastomana,  kontaten pitkin Mannerheimintietä,  silloin huuhkaja saattaa erehtyä luulemaan vauvaa citykaniksi.

Aamulla  aamukahvia juodessani totesin että uusi Luoteisväylälehti on alkanut muistuttaa entistä Luoteiskuntalehteä.  Kyllä  Kaisla-Kaarina Rostedt  kirjoittaa osaa, mutta olisi odottanut kun kaksi paikallislehteä yhdistyy että siitä olisi syntynyt jotain uutta.  Uudistus on se että pääkirjoitus on tullut jostain muualta kuin päätoimittaja Teijo Mäen päästä.  Teijon juttuja kaipaan.

 

vesi varpunen 010

Mielipiteissä pyydettiin uutta  Urheilukentälle uutta pukukoppia  ja siihen oli yhdistetty tämmöinen  kuva  avantouimareiden saunasta jonka toisessa päässä  on Koiton jalkapallovarasto.  Sillä ei ole mitään tekemistä urheilukentän pukukoppina.  Porin kaupunki on saneerannut Noormarkun urheilukentän katsomon jossa suunnitelmien mukaan urheilijat  varusteensa vaihtavat.

Pääsiäisretki Leppijärvellä   oli mahdutettu neljännesaukeamalle ja vaikutti siltä että tekstiä oli lyhennetty.  Juttu aiheellinen kun siellä oli kuitenkin ollut kolmisenkymmentä osallistujaa.  Mutta miksi sieltä oli myös viikonkuva.  Viikon kuvan paikka olisi sellaiselle valokuvalle  josta ei varsinaista juttua saisi mutta olisi muuten mielenkiintoinen.

Veikko Järvi  kirjoitti : Tyrmistystä kerrakseen, jossa hän kertoi vuolaasti ajokortin uusimisestaan johon liittyi lääkärissä käynti Noormarkun terveyskeskuksessa joka todellisuudessa on nykyään terveysasema.   Tästä oli kyllä rivienvälistä luettavissa että olisiko pitänyt ajokortti jättää uusimatta.  Silloin kun  päässä ei liiku enää  kuin ruksinpaikka, pitäisi jonkun ulkopuolisen puuttua asiaan ja todeta että autolla-ajot on nyt sitten ajettu, ja voi siirtyä mopo kantaan.

 

Minä ja Jammu 1975

minä 027

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti