Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 10. maaliskuuta 2011

Taas lumen auraajia tarvitaan ja mikäli meteorologi Pekka Poutaa on uskominen niin Perjantaina tulee lunta vielä lisää. Again, the snow auraajia needed, and if Mr. Pouta meteorologist believes so Friday will snow more. Una vez más, el auraajia nieve necesaria, y si el señor meteorólogo Pouta así lo cree viernes más nieve. Encore une fois, la neige auraajia nécessaires, et si M. Pouta météorologue estime donc vendredi, la neige plus.

 

Eilen illalla se jo alkoi, kovantuulen saattelemana lunta alkoi sataa vaakana ja sitä kesti sitten koko yön.  Mutta kuin katkaisimesta vääntäen lumisade loppui saamaan aikaan kun katuvalot sammuivat, vähänjälkeen  aamu seitsämän .

Perinteisin menetelmin, lumikolalla suoja lumensiirtäminen on rankka homma.

kola 006

 

Vanha Suomalainen kansanviisaus sanoi että “uusi lumi on vanhan surma” mutta tämä ei taida nyt pitää paikkaansa kun satanut lumi määrä oli sen verran iso että kinokset kasvoivat reilusti.

 

kola 008

 

Porin kaupunki hoiti Noormarkun kaupunginosan keskustan kevyenliikenteen väylät kulkukuntoon jo aamulla varhain.  Olavi Simula  ehti samaan aikaan Laviantie  11 portille Valmetillaan.  Kaupungin traktori on Valtra.  Suomalaista valmistetta molemmat.  Kaupungin Valtra traktorikin on vielä valmistunut suomalaisomistuksessa olleessa tehtaassa ennen kuin Pekka Herlin  pisti tehtaan lihoiksi ja omistus siirtyi ulkomaille.

testi aura 009

Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisen voimakkaasta tuulesta.

Puuskittaisen tuulen nopeus voi osassa maata yltää hetkellisesti jopa 20 metriin sekunnissa. Varoitukset maa-alueilla koskevat Keski-Suomea, Savoa, Pohjois-Karjalaa ja Kainuuta.
Kova tuuli ei toistaiseksi näytä aiheuttaneen laajoja sähkökatkoja.
Muutamat sadat Suur-Savon Sähkön asiakkaat ovat jääneet aamusta sähköttä Etelä-Savossa. Sähköjen arvioidaan palautuvan parin tunnin sisällä.
Myös Hämeessä on sattunut joitakin pieniä sähkökatkoja.

Ajokeli on paikoin huono Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen sekä voimakkaan tuulen vuoksi. Muualla maassa vallitsee normaali talvikeli.

image
Odotettavissa huomisaamuun asti:
Maan eteläosassa:

Kohtalaista tai navakka sekä puuskaista lounaanpuoleista tuulta. Enimmäkseen pilvistä ja paikoin vähän tihku- tai räntäsadetta. Päivän kuluessa enimmäkseen poutaa ja etenkin rannikon tuntumassa vähän selkeämpää. Illalla pilvistyvää ja yöllä lännestä yleisesti lumi- tai räntäsadetta, aamulla myös alueen itäosassa. Päivän ylin lämpötila +1...+3 ja yön alin +1...-3 astetta.

 

Oletteko muuten panneet merkille että Suomessa on ihmisiä joiden sukunimi viittaa  heidän ammattiinsa,  niin kuin nyt tämä meteorologi Pekka Pouta joka on aina työvuorossa silloin kun pitää sateita ennustaa.  Turun kaupungin ylipuutarhuri  oli vielä joitain vuosia sitten Aarno Kasvi. Ja onhan näitä paljon muitakin kun vähän muistilokeroita kaivelee.  Siis onko nimi enne, tai,  ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä. Tosin Pelle Miljoonan OY:n kitaristi Antti Hulkko tunnetaan paremmin nimellä  Andy McCoy

Luvian Laitakarin sataman  Webkamerat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti