Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kevät kuva. UV-säteily uhkaa silmiä. Spring Picture.UV-A radiation threat to the eyes. Fotos de Primavera. Radiación UV-A amenaza para los ojos. Merci beaucoup pour la France, vous êtes venu juste trois centième (300) visiteur de ce blog. Thank you very much for France, they came just three hundredth (300) visitor to this blog. Thank you very much Madagascar, They just came first visitor to this blog

 

 

Toivottavasti tuuli tyyntyy että variksen pesänrakennus onnistuu

maaliskuu 26.03.2010 018 maaliskuu 26.03.2010 017

http://www.dailymail.co.uk

http://www.reuters.com/

http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=ja&u=http://www.jiji.co.jp

http://english.kyodonews.jp

Luvian Laitakarin sataman  Webkamerat

 

Aurinkolaseja pitää käyttää viikonloppuna ulkoillessa kun  UV säteily uhkaa.

lasit 001

Suomen ylle on saapumassa poikkeuksellisen ohut otsonikerros, kertoo Ilmatieteen laitos.

Ennusteiden mukaan tulevana viikonloppuna ja ensi viikon alussa Suomen yli liikkuu vähäotsoninen alue. Tämä vaikuttaa myös maan pinnalle tulevan uv-säteilyn määrään. Lähipäivinä otsonia on noin kolmanneksen normaalia vähemmän.

Tilanne vaikuttaa ennusteiden mukaan jatkuvan ainakin huhtikuun alkuun.

Otsonin määrän väheneminen merkitsee sitä, että selkeällä säällä uv-indeksin ennustetaan nousevan Etelä-Suomessa keskipäivällä tasolle kolme, kun se normaalisti on tähän aikaan vuodesta noin 1,5.

Lisääntyvä uv-säteily pitää ottaa huomioon viikonloppuna ulkona liikuttaessa. Etenkin silmät tulee suojata, koska niihin kohdistuu uv-säteilyä sekä suoraan auringosta että heijastavasta lumihangesta.

Maailman terveysjärjestön WHO:n ohjeen mukaan auringolta on syytä suojautua, kun uv-indeksi ylittää arvon 3.

Ennätyksellinen otsonikato tänä keväänä?

Ilmatieteen laitoksen laitoksen pohjoisilla alueilla voidaan tänä keväänä kokea jopa ennätyksellinen otsonikato.

Taustalla ovat poikkeuksellisen kylmät lämpötilat 20 kilometrin korkeudella stratosfäärissä yhdessä yhä otsonia tuhoavien aineiden kanssa.

Arvioiden mukaan ilmastonmuutos johtaa siihen, että alailmakehässä lämpötilat nousevat ja ylempi ilmakehä kylmenee. Samalla myös arktisen alueen otsonikerros kylmenee, joka voi tehdä olosuhteet otsonikadon kannalta otollisiksi.

 

Aurinko paistaa viikonloppuna kirkkaasti ja lumikin heijastaa kulkijan silmiin UV säteilyä

 

Copy of aamupäivä Noormarkkua 064

Nämä kuvat eivät ole niin kirkkaita kun silmä tilanteen kokee.  Valokuvatessa piti alivalottaa ettei  tapahtunut puhki palamista.

puolipäivä 027

Kellotkin pitää yöllä kello 3.00 siirtää eteenpäin kello 4.00 kesäaikaan.

kello 004

 

kello 006

Kesäaika on laajalti käytetty järjestelmä virallisen paikallisen ajan siirtämiseksi eteenpäin, yleensä yhden tunnin verran kevät- ja kesäkuukausiksi. Suomessa kesäaikaan siirrytään maaliskuun viimeisenä sunnuntaiaamuna, jolloin kelloja siirretään kello kolmesta kello neljään, ja normaaliaikaan lokakuun viimeinen sunnuntaiaamu, jolloin kellot siirretään vastaavasti kello neljästä kello kolmeen. Vuonna 2011 kesäaika alkaa 27. maaliskuuta ja päättyy 30. lokakuuta.

Kesäaikajärjestelyn tarkoituksena on saada kesän ajan aamuinen valo vastaamaan paremmin aktiivisia valveillaolotunteja ja työskentelyaikoja kouluissa ja työpaikoilla. Kertyneet valoisat tunnit "säästetään" näin iltaan sen sijaan, että ne kuluisivat "hukkaan" ihmisten vielä nukkuessa. Suomessa kesäajalla ei ole yhtä suurta merkitystä kuin etelämpänä, koska Suomessa on kesällä varsin pitkät päivät, mutta keväisin ja syksyisin kesäaika säästää energiaa Suomessakin.

Kesä ajan haittoja

Kesäajan selkeimpiä haittoja on, että ihmisten biologiset kellot voivat mennä kesäaikaan ja -ajasta siirryttäessä sekaisin pitkäksikin aikaa, mikä voi aiheuttaa väsymystiloja ja sen takia myös työvireyden laskua. Tämä puolestaan saattaa lisätä muun muassa liikenneonnettomuusriskiä.

Lisäksi kesäaikaan siirtyminen hankaloittaa muun muassa maatalousaloilla työskentelevien elämää, sillä eläimet eivät yleensä omaksu kesäaikaa, kun taas ympäröivä yhteiskunta siirtää elämänrytmiään.

Eräs keskeinen argumentti kesäaikaa ja sen aiheuttamaa energiansäästöä vastaan on, että ihmiset saattavat käyttää säästyneen energian ja lisääntyneen valoisan ajan energiaa kuluttavaan toimintaan. Työajat ovat nykyään monesti liukuvia, joten saavutettu energiahyöty käynee jatkuvasti pienemmäksi. Energiansäästö onkin usein todettu jo varsin olemattomaksi. [4] Kesäaika ei myöskään ole käytössä kaikkialla maailmassa, mikä sekoittaa maiden välisiä aikaeroja.

Lisäksi kesäaikaan siirtyminen aiheuttaa monenlaisia suunnittelu- ja ylityökustannuksia. Esimerkiksi ohjelmistotekniikan alalla on kesäaikaan siirtymisiin käytetty suuria työtuntimääriä; joka vuosi kesäaikaan ja -ajasta siirryttäessä joudutaan tekemään runsaasti erikoisjärjestelyjä esimerkiksi kansainvälisessä tieto-, maksu- ja henkilöliikenteessä.

image

Yhdysvaltalainen juliste: Et voi pysäyttää aikaa, mutta voit kääntää kelloa tunnilla taaksepäin kesäajan päättyessä...

 

http://translate.google.fi/translate?hl=fi&langpair=en|fi&u=http://www.gpupdate.net/en/f1-photos/6929/2011-australian-formula-1-grand-prix-friday/

image

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti