Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 18. helmikuuta 2011

Kotimaisilla talvikengillä pitoeroa. Sievin kengällä kaatuu. Finska produkter vinterskor grepp skillnaden. Finnish PRODUCTS winter shoes grip the difference. Soome valmistooted talv jalatsid pidamine vahet. PRODUCTOS invierno finlandés zapatos agarre la diferencia. Finnische Produkte Winterschuhe Griff den Unterschied. Φινλανδική χειμώνα ΠΡΟΪΟΝΤΑ παπούτσια λαβή στη διαφορά. Финская зима ТОВАРЫ обувь сцепление разница. フィンランド製品の冬の靴のグリップの差. Højre mange tak, Danmark, du kom i dag, en hundrededel (100) besøgende til denne blog. Right thank you very much, Denmark, they came today, one hundredth (100) visitor to this blog

 

 

Valokuvaajan kun kulkee kaikenlaisissa, haastavissakin paikoissa kuvaamassa niin kengillä on suuri merkitys.  Aloin kulkea näillä Sievin valmistamilla turvajalkineilla heti syksyllä kun ilmat kylmenivät.  Lämpimät nämä ovat ja syksyllä kun oli märkääkin, pitivät jonkin verran vettäkin.  Mutta lumella kun pakkanen saavuttaa – 10 asteen rajan niin nämä ovat liukkaat!, jäisestä kelistä puhumattakaan.  Kun mukana on kallis kamera ei ole syytä paljon kaatuilla vaikka Nikon D 1H patarautaa onkin.

Sivin jalkine tehtaalle annettiin palautetta kenkien pohjamateriaalin liukkautta moitittiin .  Vastaukseksi tuli että pitää hankkia lisävarusteena liukuesteet.  Yli sadan euron talvikenkien, varsinkin kun ovat Suomalaista valmistetta olisi luullut saatavan valmistettua pitävät pohjat ilman parinkympin lisävarusteitta.  Hankalatkin sellaiset olisivat kun kuitenkin sisätiloissakin pitää ajoittain kulkea.

kengät 004

Onneksi kellarista löytyi toiset talvikengät kotimaiset KUOMAT.  Näitä käytin jo viimetalvenakin, mutta jostain syystä ne olivat unohduksissa kun tämä talvi alkoi.  Kuoma kenkä pitää, sen tuotekehitys on mennyt oikeaan suuntaan eikä pohjamateriaali kovetu pakkasessa liukkaaksi.  Kuomat ovat sata euroa halvemmatkin kuin Sievit, eli hinta laatusuhde on kohdallaan.

Kuoma talvikengillä pysyy pystyssä

kengät 008

 

Liukkaalla pinnalla pitää löytyä pitoa

koskis 015

 

Talven pakkasennätys on mennyt yöllä jälleen rikki. Sallan Naruskassa Lapissa on mitattu -41,3  pakkasastetta, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

 

Kirja puolella  nyt luen parhaillaan Markku Turunen  JUUSTON PIMEÄ PUOLI  se on satiirinen romaani ideologioista ja mielettömistä tapahtumista.  Siinä käsitellään Stalinin ja Lenin valta-aikaa.  Vaikka romaani onkin ja kertojana toimii kosminen virtahepo niin kirja tuntuu hyvinkin totuudenmukaiselta ja sieltä selviää mikä on Neuvostoliittolaisen perseenpäristimen ideologiset ja sosiaaliset ulottuvuudet, suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti